Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Jennifer Lawrencová bojuje s peklem, americká vláda s bouří

Kultura

  18:00
PRAHA - Třetí říjnový týden míří do kin pět snímků. Biblickou alegorii Darrena Aronofského doplní česká komedie na dvou kolech, série globálních katastrof, mozaika domácího násilí a manželka chránící svého muže před sexuálním skandálem

Jennifer Lawrenceová si musí vyčistit hlavu. Snímek matka! (2017). foto: Paramount Pictures

matka!

Jennifer Lawrencová a Javier Bardem tvoří ve snímku matka! pár, který žije ve vysněném domě uprostřed přírody. Jejich pohodu ale naruší neznámí cizinci. Ti jim klepou na dveře a vcházejí do jejich domu a tím i životů. Snímek je strhující biblickou alegorií. Film natočil oceňovaný režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen, Černá labuť).

Bajkeři

Kamarádi Jakub, David a Saša tráví většinu svého volného času na sociálních sítích. Jejich největším životním problémem je nefunkční wifi. Rodiče toho ale mají dost a pod vedením Davidovy macechy pošlou kluky na dvousetkilometrový výlet na kolech. Chlapci zjišťují, že mimo monitory existuje skutečný svět a láska. Srážka s realitou bude bolestivá a hlavně vtipná.

Noční život

Filmové premiéry: Michael Fassbender loví vraha, Aneta Langerová míří do gulagu

Noční ulice a uprostřed ní leží v bezvědomí a nahý muž pokousaný od psů. Jde o prominentního advokáta a jeho žena teď bude mít plné ruce s tím, aby se případ náhodou nedostal do médií. Vše totiž naznačuje tomu, že její muž má zálibu v poměrně netradičních sexuálních praktikách. Film Noční život poutavě zobrazuje strach z veřejného mínění.

Geostorm: Globální nebezpečí

Země zažila sérii zničujících přírodních katastrof. Představitelé světových mocností se dohodli na řešení - vybudovali síť satelitů ke globálnímu řízení počasí. To mělo dalším katastrofám zabránit, ale něco se pokazilo. K Zemi se teď blíží masivní geomagnetická bouře a lidstvo bojuje o své přežití.

Navždy

Tanja se bojí chodit domů. Její manžel Mare je chorobně žárlivý a neváhá na svou ženu vztáhnout ruku. Žena před násilím utíká na záchod a další komunikace manželů probíhá přes pevné dveře. Mare všeho lituje, chce rány vzít zpět. Když ale Tanja z místnosti vyjde ven, všechno začíná nanovo. Sousedé na pár odvedle zavolají policii. Tím ale zdaleka nic nekončí...