Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Harry Potter láme rekordy v tržbách

Kultura

  20:57
PRAHA - Film Harry Potter a relikvie smrti - 2. část utržil o premiérovém víkendu v českých kinech rekordních 34 881 266 korun, což je podle Unie filmových distributorů nejvyšší tržba ze všech premiérových víkendů. Vidělo ho 230 856 diváků.

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2. Voldemort povolává do zbraně své nohsledy - profesionály přes černou magii. foto: Reprofoto

Film Harry Potter a relikvie smrti - 1. část měl o premiérovém víkendu více diváků, 248 025, tržby měl ale nižší, 30 414 766 korun. Druhá část je totiž natočena technikou 3D a vstupné je vyšší.

Harry Potter a relikvie smrti - 2. část odsunul z prvního místa žebříčku aktuálně promítaných filmů Transformers 3, který měl víkendové tržby téměř 1,7 milionů korun a vidělo ho 10 677 diváků.

PŘEČTĚTE SI RECENZI LIDOVÝCH NOVIN

V desítce nejúspěšnějších filmů podle výsledků premiérových víkendů má sága o Harry Potterovi hned pět míst, příběhy o čarodějnickém učni porazily v tržbách i počtech diváků například Pána prstenů: Návrat krále i Pána prstenů: Dvě věže, Piráty z Karibiku či český film Kajínek.

Žebříček je sestavován z údajů, které kanceláři Unie filmových distributorů poskytují provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

O tom, jak bude Harry Potter dál kouzlit peníze, se dočtete v úterní příloze LN Byznys & Peníze

Autoři: ,

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...