Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Hříchy násilníka. Marilyn Manson měl své oběti zavírat do ‚Pokoje zlých děvčat’

Marilyn Manson (Los Angeles, 10. prosince 2019) foto: AP

Podle zprávy zveřejněné magazínem Rolling Stone jsou hříchy známého hudebníka větší, než se myslelo. K obviněním ze sexuálních zneužívání z minulých měsíců se přidal i fakt, že měl Marilyn Manson údajně na týrání žen vyhrazenou speciální místnost.
  16:37

Ve zprávě publikované magazínem Rolling Stone se uvádí, že Manson (vlastním jménem Brian Hugh Warner) měl ve svém sídle v západním Hollywoodu malou zvukotěsnou místnost s průhlednými skly, kterou nazýval Pokojem zlých děvčat (Bad Girls´ Room).

Marilyn Manson (Los Angeles, 10. prosince 2019)
Marilyn Manson (Los Angeles, 9. února 2020)

Podle několika svědků do této místnosti Manson zavíral ženy, aby je psychologicky týral. „Vždycky o tom pokoji mluvil žertovně, chlubil se,“ popsala magazínu Mansonova bývalá asistentka Ashley Waltersová. Hudebník se existencí místnosti netajil a rád se svěřoval přátelům. V roce 2011 se o ní Manson sám zmínil v rozhovoru pro magazín V, ale tenkrát tomu nikdo nepřikládal přílišnou váhu.

V únoru zpěvačka Pheobe Walterová v příspěvku na sociální síti Twitter zmínila, že když ještě jako náctiletá Mansonovo sídlo navštívila, zpěvák o jedné z místností hovořil jako o pokoji pro znásilnění. 

Vášně mírní zpěvákův bývalý asistent Ryan Brown. O existenci tajemného pokoje podle něj věděl každý z Mansonova okolí, avšak nikdy v něm neviděl nikoho zavřeného. 

Průšvihář Manson

Ze sexuálního zneužívání a násilí Mansona obvinilo několik žen včetně jeho bývalé partnerky, herečky Evan Rachel Woodové. Ta v únoru letošního roku Mansona označila za násilníka v příspěvku na sociální síti Instagram. „Jeho jméno bylo Brian Warner, ale po světě je znám jako Marilyn Manson,“ začínal příspěvek.

„Začal mě obtěžovat v době, kdy jsem ještě byla teenagerka. Pak mě celé roky zneužíval. Vymýval mi mozek. Zcela mě vmanipuloval do podřízené role,“ napsala herečka.

„Už mám dost života ve strachu z odplaty, urážek a vydírání. Jsem tu, abych veřejnosti odhalila tohoto nebezpečného muže a varovala před ním všechny společnosti, které by s ním chtěly spolupracovat. Stojím i za jeho dalšími obětmi, které teď již nebudou mlčet,“ dodává.

Na výzvu Woodové přímo zareagovaly čtyři ženy s obdobnými svědectvími. Kromě Ashley Waltersové, která nakonec svůj případ řeší soudně, šlo o výtvarnou umělkyni a dvě modelky.

Výtvarná umělkyně přezdívaná jako SourGirrrl přišla s tím, že ji Manson opakovaně svazoval a znásilňoval. Nutil ji brát návykové látky a jednou měl údajně trvat na tom, že spolu uzavřou pokrevní pakt skrze dlaně rozřezané od skleněných střepů. SourGirrrl zároveň uvádí, že se v té době jednou pokusila o sebevraždu.

Modelka Sarah McNeillyová šla do vztahu s charismatickým a vtipným Mansonem, dokonalým přítelem. Její život se ale podle jejího tvrzení změnil v noční můru. Na Instagram napsala, že s ní Manson hodil o zeď a u toho vyhrožoval, že jí hlavu rozmlátí baseballovou pálkou.

Modelka Ashley Lidnsay Morganová tvrdí, že jí Manson odpíral jídlo, pití i spánek. Také ji měl nutit, aby mu kupovala a nosila upomínkové předměty z období nacistického Německa. Trestal ji za každé chování, které se mu nelíbilo.

Všechny ženy shodně uvedly, že jim vztah s hudebníkem zničil psychiku. Trpí posttraumatickými stresovými poruchami, depresemi a nočními můrami.

Manson dlouhodobě všechna nařčení proti své osobě popírá. Tvrdí, že jde o děsivě pokroucený výklad skutečnosti. „Všechny mé intimní vztahy byly založené na oboustranném souhlasu s podobně smýšlejícími partnerkami. Je to pravda nezávisle na tom, co nyní někteří z nějakých důvodů tvrdí,“ napsal Manson ve vlastním instagramovém příspěvku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!