130 let

Marilyn Manson (Los Angeles, 10. prosince 2019) | foto: AP

Hříchy násilníka. Marilyn Manson měl své oběti zavírat do ‚Pokoje zlých děvčat’

Kultura
  •   16:37
Podle zprávy zveřejněné magazínem Rolling Stone jsou hříchy známého hudebníka větší, než se myslelo. K obviněním ze sexuálních zneužívání z minulých měsíců se přidal i fakt, že měl Marilyn Manson údajně na týrání žen vyhrazenou speciální místnost.

Ve zprávě publikované magazínem Rolling Stone se uvádí, že Manson (vlastním jménem Brian Hugh Warner) měl ve svém sídle v západním Hollywoodu malou zvukotěsnou místnost s průhlednými skly, kterou nazýval Pokojem zlých děvčat (Bad Girls´ Room).

Marilyn Manson (Los Angeles, 10. prosince 2019)
Marilyn Manson (Los Angeles, 9. února 2020)

Podle několika svědků do této místnosti Manson zavíral ženy, aby je psychologicky týral. „Vždycky o tom pokoji mluvil žertovně, chlubil se,“ popsala magazínu Mansonova bývalá asistentka Ashley Waltersová. Hudebník se existencí místnosti netajil a rád se svěřoval přátelům. V roce 2011 se o ní Manson sám zmínil v rozhovoru pro magazín V, ale tenkrát tomu nikdo nepřikládal přílišnou váhu.

V únoru zpěvačka Pheobe Walterová v příspěvku na sociální síti Twitter zmínila, že když ještě jako náctiletá Mansonovo sídlo navštívila, zpěvák o jedné z místností hovořil jako o pokoji pro znásilnění. 

Vášně mírní zpěvákův bývalý asistent Ryan Brown. O existenci tajemného pokoje podle něj věděl každý z Mansonova okolí, avšak nikdy v něm neviděl nikoho zavřeného. 

Průšvihář Manson

Ze sexuálního zneužívání a násilí Mansona obvinilo několik žen včetně jeho bývalé partnerky, herečky Evan Rachel Woodové. Ta v únoru letošního roku Mansona označila za násilníka v příspěvku na sociální síti Instagram. „Jeho jméno bylo Brian Warner, ale po světě je znám jako Marilyn Manson,“ začínal příspěvek.

„Začal mě obtěžovat v době, kdy jsem ještě byla teenagerka. Pak mě celé roky zneužíval. Vymýval mi mozek. Zcela mě vmanipuloval do podřízené role,“ napsala herečka.

„Už mám dost života ve strachu z odplaty, urážek a vydírání. Jsem tu, abych veřejnosti odhalila tohoto nebezpečného muže a varovala před ním všechny společnosti, které by s ním chtěly spolupracovat. Stojím i za jeho dalšími obětmi, které teď již nebudou mlčet,“ dodává.

Na výzvu Woodové přímo zareagovaly čtyři ženy s obdobnými svědectvími. Kromě Ashley Waltersové, která nakonec svůj případ řeší soudně, šlo o výtvarnou umělkyni a dvě modelky.

Výtvarná umělkyně přezdívaná jako SourGirrrl přišla s tím, že ji Manson opakovaně svazoval a znásilňoval. Nutil ji brát návykové látky a jednou měl údajně trvat na tom, že spolu uzavřou pokrevní pakt skrze dlaně rozřezané od skleněných střepů. SourGirrrl zároveň uvádí, že se v té době jednou pokusila o sebevraždu.

Modelka Sarah McNeillyová šla do vztahu s charismatickým a vtipným Mansonem, dokonalým přítelem. Její život se ale podle jejího tvrzení změnil v noční můru. Na Instagram napsala, že s ní Manson hodil o zeď a u toho vyhrožoval, že jí hlavu rozmlátí baseballovou pálkou.

Modelka Ashley Lidnsay Morganová tvrdí, že jí Manson odpíral jídlo, pití i spánek. Také ji měl nutit, aby mu kupovala a nosila upomínkové předměty z období nacistického Německa. Trestal ji za každé chování, které se mu nelíbilo.

Všechny ženy shodně uvedly, že jim vztah s hudebníkem zničil psychiku. Trpí posttraumatickými stresovými poruchami, depresemi a nočními můrami.

Manson dlouhodobě všechna nařčení proti své osobě popírá. Tvrdí, že jde o děsivě pokroucený výklad skutečnosti. „Všechny mé intimní vztahy byly založené na oboustranném souhlasu s podobně smýšlejícími partnerkami. Je to pravda nezávisle na tom, co nyní někteří z nějakých důvodů tvrdí,“ napsal Manson ve vlastním instagramovém příspěvku.

Autor: jto
  • Vybrali jsme pro Vás