Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Hudební hvězdy přistály na hradeckém letišti

Kultura

  13:47
PRAHA - Bez jednoho ze svých tahounů dnes začíná jedna z největších hudebních událostí léta Rock for People. Zpěvák americké skupiny Flipsyde nastoupil na odvykací kúru, a tak se fanoušci ani jeho, ani jeho kapely nedočkají. Na seznamu hvězd ale pořád zůstává hodně zvučných jmen. Nejznámější z nich, američtí The Killers, vystoupí v Hradci Králové už dnes.

Basement Jaxx budou Rock for People uzavírat.

Mezinárodní hudební přehlídka Rock for People se uskuteční již potřinácté. Zatímco předešlých dvanácet let díky ní ožil Český Brod, letos se za ní musí lidé vypravit na letiště u Hradce Králové, kam ji pořadatelé přemístili. Brány festivalu se otevřely už včera, kdy se první nedočkavci mohli namlsat na tradičním úvodním večírku.

"Naostro" se ale začíná až dnes, kdy program vrcholí vystoupením americké skupiny The Killers. Před vítězi Brit Awards v kategorii Nejlepší zahraniční skupina roku se ve středu po čtyřech letech pamětníkům festivalu znovu představí britští Levellers a ze špičky domácí scény tu zahraje třeba Kryštof nebo Gipsy.cz.

Pořadatelé pochopitelně nevyčerpali zásobu hvězd už první den. Fanoušky kalifornských Flipsyde bohužel nepotěšila zpráva, že skupina nepřijede kvůli zdravotním potížím zpěváka a kytaristy Stephena Smithe.

Osmadvacetiletý muzikant podle ředitele kliniky New Life Recovery Center Kevina Richardsona „po nezbytném zotavení podstoupí v zařízení intenzivní odvykací kůru, jejíž součástí jsou mimo jiné i nepřetržitý dohled nad pobytem klienta v zařízení, osobní i skupinová sezení a pracovní terapie".

Důvodů, proč se účastnit celého hudebního maratonu, ale i tak bude v dalších dvou dnech několik. Ve čtvrtek bude čas ve festivalovém prime timu patřit The Hives ze Švédska a kromě nich tu zítra zazní američtí Sick Of It All nebo další seveřané Disco Ensemble z Finska, a kdo vydrží až do posledního dne, dočká se kromě jiného také pódiové show britských průkopníků elektronické hudby Basement Jaxx.
Autor:

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...