Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Hvězda Dámského gambitu cestuje časem. Očekávaná novinka režiséra Wrighta se představuje

Snímek Poslední noc v Soho (2021). foto: Focus Features

PRAHA - Výměny těl a cestování časem. Nový film režiséra Edgara Wrighta Poslední noc v Soho sází na lákavé obsazení a netradiční zápletku. Českou premiéru má film naplánovanou na 21. října.
  16:00

Eloise (Thomasin McKenzieová) je talentovanou britskou módní návrhářkou. Jejím největším idolem je popová hvězda ze šedesátých let Sandy (Anya Taylor-Joyová). O to větší překvapení pro Eloise je, když se jednou v těle Sandy probudí. Londýn roku 1966 ale není vůbec příjemné místo...

Snímek Poslední noc v Soho (2021).
Seriál Dámský gambit se věnuje šachu

Dvouminutová ukázka na Poslední noc v Soho láká Wrightovým režisérským rukopisem i netradiční coververzí písně Downtown od Petuly Clarkové. 

Britský režisér Edgar Wright je dnes považován za kultovního filmaře. Stojí za celou řadou originálních komedií včetně takzvané Kornetové trilogie, filmů Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení a U konce světa. Jeho zatím posledním filmem je hudbou prosycená akční komedie Baby Driver z roku 2017. 

Hlavním hereckým lákadlem je Anya Taylor-Joyová v hlavní roli. Talentovaná herečka loni uchvátila hlavní rolí v šachistickém seriálu Dámský gambit. Mladičkou Thomasin McKenzieovou si zase diváci mohou pamatovat jak  židovskou holčičku Elsu z komedie Králíček Jojo

Ve filmu zároveň své poslední role ztvárnili dvě zesnulé britské herečky - Diana Riggová (seriály The Avengers, Hra o trůny) a Margaret Nolanová (Perný den, bondovka Goldfinger)

Témata: Film, Kultura

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!