Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kapela -123 min. končí, frontman Zdeněk Bína pokračuje sólo

Kultura

  10:19
PRAHA/BRNO - Nečekaně, záhy po vydání alba Dream se rozhodla ukončit svoji činnost jedna z nejrespektovanějších kapel české rockové scény, -123 min.

-123 min. foto: archiv -123 min.Reprofoto

Zdeněk Bína, zakladatel kapely, k rozchodu řekl: "Po tolika krásných koncertech s tak výjimečným publikem jsem došel k tomu, že je čas tento příběh Minut uzavřít. Poslední dobou nás potkala řada starostí, k jejichž překonaní je potřeba tolik energie, že bych se i další rok nemohl věnovat hudbě, která ve mě přirozeně žije teď. Proto jsem rád, že za námi zůstává podle mě nejlepší deska -123min. Dream a vzpomínka na výjimečný koncert s Pražskou komorní filharmonii."

Album Dream, které si vysloužilo vesměs dobré přijetí ze strany kritiků, se pravděpodobně stane asi posledním řadovým albem uskupení -123 min., rozhodně ale ne leadra kapely. "Chtěl bych vyjádřit obrovskou úctu všem, se kterými jsem se potkával na našich koncertech, protože jsem díky nim prožil opravdu šťastná léta. Pevně doufám, že i moje další hudební působeni bude lidem přinášet radost," řekl Bína.

Rozhodl se pokračovat dále ve svém akustickém projektu, kde bude vystupovat společně basistou Janem Urbancem a nové album by mělo vyjít již příští podzim. Příležitostí, kde vidět dvojici hrát, bude mnoho. V Brně vystoupí 14. února v rámci narozeninového koncertu k výročí dvaceti let labelu Indies v klubu Fléda.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!