Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

‚Královna country popu‘ míří poprvé do Česka. Shania Twainová zaplní pražskou O2 Arenu

Kultura

  10:00
PRAHA - Vůbec poprvé v historii vystoupí v Česku kanadská zpěvačka Shania Twainová, která je považována za „královnu country popu“. V pražské O2 Areně se představí v rámci evropského turné v sobotu 6. října. Na Ticketportalu jsou stále k dispozici stovky vstupenek, které se pohybují v rozmezí od 1190 do 2590 korun.

Kanadská zpěvačka Shania Twain foto: Reuters

Nejsledovanější videa Shanii Twainové na YouTube

1. From This Moment On (177 milionů zhlédnutí)
2.
Man! I Feel Like A Woman (130 milionů)
3.
You’re Still The One (113 milionů)
4.
Any Man Of Mine (67 milionů)
5.
Forever And For Always (64 milionů)

Rodačka z kanadského Windsoru patřila na přelomu tisíciletí ke komerčně nejúspěšnějším zpěvačkám vůbec. Její alba se prodávala po miliónech, její singly obsazovaly první příčky světových hitparád a její koncertní turné platila za ta nejrychleji vyprodaná. Dosud prodala více než 90 milionů hudebních nosičů a již téměř dvě dekády si drží pozici nejprodávanější zpěvačky country.

Její propojení tohoto hudebního stylu s popem a mainstreamem bylo v tehdejší době revoluční. Každý song, jenž zpěvačka představila, se okamžitě stal celosvětovým hitem. Její nejznámější songy „You’re Still The One“, „That Don’t Impress Me Much“, „Man! I Feel Like A Woman“ nebo „Ka-Ching!“ zní z rádií dodnes.

Díky úspěchu alb „The Woman In Me“ z roku 1995, „Come On Over“ z roku 1997 a „Up!“, jež vyšlo v roce 2002, se stala jednou z nejpopulárnějších zpěvaček všech do. Posbírala rovněž řadu prestižních ocenění, včetně pěti cen Grammy.

Kanadská zpěvačka Shania Twain se svou hvězdou
Shania Twain během svého turné Up! v roce 2004.

Na její nové album si ale její příznivci museli počkat dlouhých patnáct let. Na trhu se objevilo koncem loňského září pod jednoduchým názvem „Now“. Patrně nejznámější písní z této desky je popový singl „Life’s About To Get Good“.

Vstupenky můžete zakoupit ZDE.

Co jste o Shanie Twainové možná nevěděli:

  •  Její rodné jméno je Eilleen Regina Edwardsová. Příjmení Twainová převzala od svého nevlastního otce Jerryho Twaina. Ve věku 24 let si pak změnila i křestní jméno.
  • V dubnovém rozhovoru pro britský list The Guardian uvedla, že ji její otčím v dětství zneužíval. „Sexuální zneužívání jde ruku v ruce s fyzickým a psychickým, když je agresorem někdo, koho znáte,“ řekla tehdy.
  • Její matka a nevlastní otec zahynuli při autonehodě když jí bylo 22 let.
  • Skládat písně a psát vlastní texty začala již v 10 letech. Kdyby se neživila hudbou, byla by podle svých slov veterinářkou či architektkou.
  • Podle studie z roku 2009, kterou vypracovaly společně univerzity v kanadském Torontu a americkém San Diegu byla vyhodnocena jako žena s perfektním obličejem. To díky jeho rozměrům a symetrii. Rovněž se pravidelně umisťuje v anketách o nejpřitažlivější ženu planety.
  • Je stoupencem duchovní školy Sant Mat, která mimo jiné vyžaduje každodenní meditaci, abstinenci od alkoholu a drog a zákaz předmanželského pohlavního styku.
  • Kdyby byla Američanka, a mohla tak v USA volit, hlasovala by prý v prezidentské volby před dvěma lety pro Donalda Trumpa. Oceňuje údajně jeho upřímnost a transparentnost.
Autor: