Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Masters of Rock začne zostra, vystoupí Anthrax i Dream Theater

USA

  15:00
V areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích na Zlínsku začíná dnes 12. ročník jednoho z největších hudebních festivalů v zemi, metalový Masters of Rock. Potrvá až do neděle, pořadatelé očekávají až 20.000 návštěvníků. Hned první den vystoupí hlavní hvězda, skupina Dream Theater.

Metalová kapela Dream Theater je jednou z hvězd festivalu Masters od Rock. foto: Reprofoto

Tito progresivní metalisté z USA představí fanouškům nové album i své největší hity. V úvodní festivalový den se příznivci tvrdé muziky mohou těšit i na další zámořské formace - trashmetalový Anthrax i na zástupce křesťanského rocku Stryper.

Festival zahájí ve 14:00 česká skupina Kreyson, po které se na pódiu vystřídají rakouské kapely Serenity a Russkaja a německý Axxis. V 19:15 začne koncert australských Airbourne, kteří bývají nazýváni novodobými AC/DC. Dream Theater budou hrát od 21:00, po nich se na hlavní festivalové stage nazvané Ronnie James Dio vystřídají Anthrax a Stryper.

Vystoupí také kapela Anthrax.

V dalších dnech v areálu likérky vystoupí například finští Korpiklaani, kteří budou ve Vizovicích nahrávat své DVD, švédští Sabaton, německá legenda Helloween nebo skupina Unisonic založená bývalými členy Helloween. Letošní Masters of Rock v neděli uzavře kanadský heavymetalový zpěvák Sebastian Bach.

Kromě hudby čeká na diváky také filmový zážitek - na festivalu se bude každý den promítat „nekorektní komedie“ se zpěvákem Marilynem Masonem v jedné z hlavních rolí - snímek režiséra a hudebníka Quentina Dupieuxe s názvem Fízlové hajzlové.

Autoři: ,

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...