Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Meating: řeznické nože, nuda a zkažená flákota - zábava pro masy

Kultura

  9:12
PRAHA - Skupina nonverbálního divadla COM-PLOT zve na představení Meating. Moderní groteska s prvky hororu se odehrává v řeznictví, symbolické kapličce konzumu, kde se začnou zhmotňovat nenaplněné sny. Představení hostí pražské divadlo Disk dnes od půl osmé večer.

Meating foto: archiv MeatingReprofoto

Hlavní role v představení Meating hrají řeznice, nuda a zkažené maso. Je možné mezi flákotami, noži a řeznickými zástěrami znovu objevit vnitřní fantazii, připustit si své vlastní přirozené schopnosti a svou ženskost? Jak najít cestu ze stereotypu?

Projekt COM-PLOT spojuje moderní nonverbální a fyzické divadlo s výtvarnou a taneční složkou. V roce 2008 již realizoval představení Nervově variabilní, jehož reprízy se chystají na podzim 2009. Druhým počinem autorské trojice Vaculíková, Křivánková, Rellichová je Meating, který měl premiéru v květnu 2009.

Meating

Smysl pro svébytný humor
Soubor COM-PLOT tvoří umělci pozvaní hlavní protagonistkou, herečkou a režisérkou Veronikou Vaculíkovou. Jde o profesionální i začínající osobnosti, většinou absolventy i studenty HAMU, DAMU a dalších uměleckých škol. Tvorba souboru se orientuje převážně na moderní nonverbální a taneční divadlo, ale snaží se také o propojení dalších uměleckých oblastí jako scénografie, hudby a světelného designu.

Prioritou souboru je sdělování myšlenky formou pohybu a silných obrazů, což koresponduje s trendem současného pojetí moderního tance. Nejde tedy jen o prázdnou pohybovou estetiku a taneční technickou dokonalost, ale je tu zřejmá i snaha o srozumitelnost obsahu. I z tohoto důvodu jde výhradně o autorské inscenace, kterým není cizí smysl pro svébytný humor.

Autoři:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč