Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Měl jsem pocit, že páchám komerční sebevraždu, říká James Cole o nové desce

Kultura

  17:00
PRAHA - James Cole, známý český rapper a producent skupin SuperCrooo nebo Orikoule, vydal 11. září své nové sólové album Moby Dick. To společně s dalšími hvězdami české hip hopové scény pokřtí dnes večer v pražském klubu Rock Café. Tam bude mít také oficiální premiéru jeho klip Zatnuto.

James Cole foto: James Cole

Deska Moby Dick se velmi nenápadně a bez mediálního rozruchu dostala na vrchol českých prodejních žebříčků. "Nečekal jsem to. Měl jsem naopak pocit, že páchám komerční sebevraždu. Chtěl jsem se ponořit do temných rapových hlubin, chtěl jsem hodně výživné elektronické rapové album. Desku jsem si skoro celou produkoval sám, obsah je dost závadný a nejsou na ní žádné hostovačky,“ tvrdí James Cole.

ČTĚTE TAKÉ:

Album vznikalo ve studiu Barrandov Sound Music Studio, posvěceno rukou legendárního Rista Sokolovského, který spolupracuje s Jamesem již přes deset let. Kytarové pasáže v několika skladbách obstaral Yarda Helešic.

Videoklip "Zatnuto“, který dnes večer bude mít v Rock Café premiéru, je dílem režiséra Řezníka a produkoval jej Rašíd Grapov. Druhé video k albu Moby Dick natočil James Cole ke skladbě Peperí, a momentálně je ve fázi postprodukce.

Na dnešním slavnostním večeru Jamese Colea vystoupí také Vladimir 518 společně s La4 a Mikem Trafikem a DJové Doemixxx a Noir.  Start ve 21 hodin.

Autor: