Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Miláčci davů Marcus a Martinus zazpívají v Praze, kvůli norské dvojici naposled fanynky šílely

Kultura

  12:54
Praha - Je jim teprve šestnáct, ale na kontě už mají světová turné, tři alba, dvě životopisné knihy a miliony zhlédnutí klipů na Youtube. Když se v hudební televizi Óčko na jaře soutěžilo o lístky na koncert těchto jednovaječných norských dvojčat Marcuse a Martinuse Gunnarsenovým, fanynky šílely. Při rozhovoru pro hudební televizi Óčko před koncertem v pražské Tipsport aréně se proto už chystají na očekávaný nápor fanynek.

Norské popové duo Marcus a Martinus přijedou podruhé do Prahy. foto: Instagram Marcus a Martinus

Svoji první píseň napsali v devíti letech, o rok později už s přehledem vyhráli norskou talentovou soutěž a zanedlouho vyšlo jejich první album s názvem Hei, které se v první desítce hitparád drželo celých 66 týdnů.

V roce 2016 tehdy teprve čtrnáctiletí kluci z Norska vydali druhé popové album Together a vyrazili na první mezinárodní tour, i když jen v rámci severských zemí. A jejich věhlas se především díky sociálním sítím dostal až do Česka. Na konci března poprvé vystoupili ve Forum Karlín, ve středu zazpívají dokonce v pražské Tipsport aréně. Když na jaře letošního roku hudební televize Óčko vyhlásila soutěž o dva lístky na jejich koncert, přišlo velké překvapení.

Před studiem totiž stálo asi dvě stě fanynek, které bušily na okna, zpívaly a držely transparenty. Podobné šílenství se proto čeká i ve středu odpoledne, kdy norské duo před koncertem opět zavítá na rozhovor do televizního studia.

Marcus a Martinus je popové duo jednovaječných dvojčat. Narodili se v roce 2002 v norském městě Elveruu. V roce 2017 získali cenu „umělce roku“ jako vůbec nejmladší umělci na prestižních cenách Spellemann za impozantní rok. Vydali také dvě biografické knihy, jednu s názvem Náš příběh, v roce 2017 ji následovala kniha Náš svět.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!