Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Mňága a žďorp zahraje čtyřikrát ze zkušebny a představí dva nové něžné klipy

Kultura

  10:00
Skupina MŃága a žďorp si naplánovala sérii čtyř online koncertů, které odehraje za zkušebny a bude je streamovat na svém facebooku. Po prvním z nich v sobotu 21. března ve 22 hodin uvede v premiéře dva nové videoklipy.

Petr Fiala (Mňága a žďorp) foto: Yan Renelt, MAFRA

„Snažíme se nepřestat pracovat a nepropadat trudnomyslnosti,“ říká leader kapely Petr Fiala. V týdenních rozestupech se svou kapelou na facebooku uvede vždy od 20 hodin koncerty, z nichž každý bude tematicky odlišně laděn.

V sobotu 21. 3. to bude Koncert Třecí plochy, jehož těžištěm bude, jak název napovídá, repertoár z aktuálního alba, vydaného vloni. O týden později, v sobotu 28. 3., Mňága a žďorp odehraje prohram zvaný Jukebox, tedy písničky podle přání fanoušků v anketě na facebooku.

Sobota 4. dubna bude patřit vzpomínce na Tugedr Túr, turné, která Mňága a žďorp pod tímto názvem opakovaně podnikla se skupinou Vypsaná fixa. Hosty online koncertu budou členové Fixy Mádri a Pítrs. Závěrečný online koncert této avizované série bude 11. dubna Koncert Ryzí zlato, věnovaný reedici tohoto klasického alba, čtvrté položky v kapelní diskografii z roku 1995, na vinylu.

Po koncertě 21, března uvede na facebooku v premiéře Mňága a žďorp dva nové klipy k písničkám z posledního alba Třecí plochy: Vteřiny věčnosti a Žádnej strach. Oba klipy natočil režisér Tomáš Krejčí a v ani jednom nevystupuje kapela, nýbrž startéři, kteří si svou účast koupili v crowdfundingové kampani.

„Vznikly tak dva jemné a citlivé krátké příběhy, které možná v současných drsných časech vyniknou o to víc. Něha, láska, děti, sranda,“ říká Petr Fiala.

Autor: