Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Modelář Petra Zelenky létá s drony. Jiří Mádl se kvůli roli manažera musel naučit rappovat

Kultura

  14:00
PRAHA - Dramatický příběh ze současného světa umožní divákům nahlédnout do životů majitelů firmy s drony. V hlavních rolích filmu Petra Zelenky se představí Kryštof Hádek a Jiří Mádl. Snímek do českých kin zamíří 6. února 2020.

Foto z natáčení. Snímek Modelář (2019). Režie: Petr Zelenka. foto: Michaela Hermína

Ústřední dvojici majitelů firmy si zahráli Kryštof Hádek a Jiří Mádl. Mádl se kvůli roli Plecha, jak se jeho manažerovi přezdívá, musel naučit rappovat. Jeho role našla předobraz v českém rapperovi Katovi. Ten se totiž podílí i na hudbě k filmu. Kromě ústřední dvojice diváci uvidí i Veroniku Khek Kubařovou, Richarda Stankeho, Zuzanu Fialovou, Miroslava Hanuše, Helenu Dvořákovou, Jiřího Štrébla nebo Kristýnu Frejovou.

Foto z natáčení. Snímek Modelář (2019). Režie: Petr Zelenka.
Foto z natáčení. Snímek Modelář (2019). Režie: Petr Zelenka.

Filmaři natočili největší část filmu v Praze, poté natáčeli několik dní v Brně, českoněmeckém pohraničí a na závěr se rozjeli právě do Tel Avivu. „Hlavní hrdina filmu Pavel v podání Kryštofa Hádka prožije v Tel Avivu dramatickou událost, která ho zásadně posune v jeho dalším jednání. Nastartuje se tu něco, co se prolíná celým příběhem. Modelář je také o lidském přátelství a věřím, že půjde o hodně divácký film,“ říká režisér Zelenka.

 „Největším nepřítelem filmařů je tradičně čas a nestálost počasí. Ale nějak jsme to zvládli. Naopak drony fungovaly lépe, než jsem čekal, po technické i umělecké stránce. Honza Dojčán, hlavní operátor a spolumajitel firmy Jamcopters, sice začal po letech zase z nervozity kouřit, ale těch pár desítek cigaret rozhodně stálo za to,“ dodává Zelenka.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč