Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Moderátor Piers Morgan trvá na tom, že Meghan v rozhovoru lhala. Veřejnost mě podporuje, tvrdí

Britský televizní moderátor Piers Morgan (fotografie z roku 2019). foto: ČTK

LONDÝN - Britský moderátor Piers Morgan poskytl první rozhovor od chvíle, kdy kvůli výrokům na adresu vévodkyně Meghan ukončil své působení v pořadu Dobré ráno, Británie (Good Morning Britain). Nyní pro televizi Fox News prozradil například to, že mu chodí stále nové pracovní nabídky.
  14:50aktualizováno  15:50

V rozhovoru s Tuckerem Carlsonem, jedním z předních amerických konzervativních moderátorů a politických komentátorů, Piers Morgan rezolutně oznámil, že si za svými kontroverzními tvrzeními stojí. Tvrdil také, že má podporu i většiny britské veřejnosti.

Britský moderátor Piers Morgan
Britský moderátor Piers Morgan

 „Mladí, staří, černí, bílí. Je to úplně jedno. Ti všichni za mnou v houfech každý den chodí, aby mi vyjádřili podporu,“ popsal v rozhovoru. „Působí to tak, že Britové ty lži prohlédli,“ dodal.

V hodinovém rozhovoru z Carlsonem Morgan znovu zopakoval svou kritiku. „Ten rozhovor byl odbytý, neupřímný a jak se obávám, v mnoha případech i zcela vylhaný,“ prohlásil. Zároveň ale připustil, že jeho odchod ze studia po konfrontaci s kolegou Alexem Beresfordem bylo unáhlené rozhodnutí, které si měl lépe rozmyslet.

Morganovi podle jeho slov stále chodí nové pracovní nabídky. Moderátor se zatím upsal startupové mediální společnosti GB News.

Princezna lhářka

Americká televize CBS začátkem března odvysílala jednu z největších televizních událostí tohoto roku - rozhovor moderátorky Oprah Winfreyové s Harrym a Meghan. Pár prohlásil například to, že se královská rodina obávala možné tmavé barvy pleti jejich syna Archieho. Meghan údajně kvůli tlaku zvažovala i sebevraždu.

„Za kým jsi šla? Co ti řekli? Je mi líto, ale nevěřím ani slovu z toho, co řekla. Nevěřil bych jí, kdyby předpovídala počasí,“ okomentoval rozhovor ve svém pořadu Good Morning Britain Piers Morgan. Na svém Twitteru pak ještě Meghan nazval „princeznou Pinokio“. Přirovnal ji tak ke slavné pohádkové loutce, které se při každém zalhaní prodlužuje dřevěný nos.

Po následném televizním střetu s kolegou Alexem Beresfordem se Morgan rozhodl, že s Good Morning Britain skončí úplně. „ITV toto rozhodnutí přijala a nemá k tomu co dodat,“ komentuje televize moderátorovo rozhodnutí. Na Piersovy výroky o Meghan údajně úřadu Ofcom přišlo ohromných 41 tisíc stížností od diváků.

Piers Morgan se proslavil jako editor týdeníku News of the World (zanikl v roce 2011). Po odchodu Larryho Kinga získal na CNN vlastní diskuzní pořad. Ten skončil po třech sériích v roce 2014. Rok poté založil na ITV vlastní pořad Dobré ráno, Británie.