Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Na Okoři se šťávou vystoupí Mandrage i Neckář

Kultura

  15:35
PRAHA - V současné době jedna z nejúspěšnějších mladých tuzemských skupin Mandrage i legendy české hudební scény Olympic nebo Václav Neckář ozdobí 2. června 14. ročník festivalu Okoř se šťávou. Na dvou scénách v podhradí Okoře u Prahy vystoupí přibližně dvě desítky skupin.

Václav Neckář vystoupil jako host na koncertě v pražském divadle Archa, kde bylo slavnostně pokřtěno cédéčko se soundtrackem k filmu Alois Nebel. Vpravo zpěvák skupiny Priessnitz a ilustrátor Jaromír Švejdík. foto: Michal Kamaryt, ČTK

"Program zahájí v jednu hodinu skupina Vltava, Mandrage vystoupí v odpoledních hodinách, Neckář v deset večer a festival kolem půlnoci zakončí Olympic slavící padesát let své existence," uvedl pořadatel akce Michal Šenbauer. V malebném prostředí na louce pod hradní zříceninou dále zahrají Sto zvířat, Wohnout, Charlie Straight, České srdce, UDG, Ivan Hlas trio, Hentai Corporation a Imodium.

Vstupenky stojí v současné době 290 korun, jejich cena se bude postupně zvyšovat. Děti do 12 let v doprovodu rodičů a vozíčkáři mají vstup zdarma.

Během celé akce i po jejím ukončení bude návštěvníkům k dispozici kyvadlová autobusová doprava z Prahy-Dejvic a Kladna.

Nejdřív bez a potom se šťávou

Loni na 13. ročníku festivalu dorazilo asi 4000 lidí, téměř dvojnásobný počet než rok předtím. Jedním z vrcholů byl koncert legendární sestavy Ota Balage, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček skupiny B.S.P, největší úspěch měla zřejmě kapela Kryštof. Ostravská skupina v čele se zpěvákem a kytaristou Richardem Krajčem rozezpívala a roztancovala publikum už úvodní slokou svého hitu Rubikon.

Festival se původně jmenoval Okoř bez šťávy, protože vystupující hráli akustickou hudbu. Po dvou ročnících museli podle Šenbauera akci přejmenovat na Okoř se šťávou, kapely totiž nechtěly hrát bez elektrických nástrojů.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...