130 let

Diskuze

NEJ HITY: Kolej Yesterday není bigbít, to hrát nebudeme

"To bejvávaly na koleji časy, už ráno začal večírek," vyprávěl cestou ze strahovských kolejí zpěvák Luboš Pospíšil svému příteli, textaři Pavlu Šrutovi. Nemluvil o vysokoškolských ubytovnách v Praze, vzpomínal na doby studia na pedagogické fakultě ve Staré Boleslavi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

V. Novák

25. 5. 2011 18:57
Dělají si z nás umělci srandu?

Prý netušili, co to o "ozáření" a "vejbuchu" mělo znamenat... V roce 1984?!? No to si dělaj fakt pr... srandu...

V 84. to dělalo z Koleje Yesterday angažovanou písničku zcela zapadající do  nařízeného a stranou a vládou podporovaného mírového hnutí. Ostatně, začátkem 80. let těžko někdo mohl při těch slovech uvažovat o čemkoli jiném, než o tom, že jsme potenciální (a plánované) válčiště, kde si budou dávat do huby USA se SSSR. Což přesně bylo. Tenkrát jsme neuvažovali, "jestli", ale výhradně "kdy" začnou rakety lítat.

Pánové se zřejmě stydí za tehdejší angažovanost - a hrají si na toho doktora s německým jménem od A....

0 0
možnosti
VK

V. Klíma

26. 5. 2011 0:05
Re: Dělají si z nás umělci srandu?

Pane Nováku, ne každý byl tehdy u vojenského útvaru, většina lidí to takhle bezprostředně neřešila. Ale je pravda, že státní mediální masáž nám namlouvala, že se Reagan se nemůže dočkat, až zmáčne "červený knoflík" a proto se strach z jaderné války dostal i do běžných písniček, měli ho např. i Fešáci, to je podle vás také angažovaná kapela?

Angažovaný text je pro mě ten, který se ničím jiným nezabývá, např. slavná Pocta kapitánu Minaříkovi od Pepka Laufera nebo jedna píseň OK bandu, která není o ničem jiném, než o míru, vítězství a mačkání červeného knoflíku.

0 0
možnosti