Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Nezastavujeme se

Kultura

  7:00
PRAHA - Bubeník skupiny Chinaski poskytl rozhovor Lidovým novinám.

Chinaski foto: Pavel Wellner, Lidové noviny

 

LN Se zpěvákem Michalem Malátným jste jediným zakládajícím členem skupiny, která se tehdy ještě jmenovala Staré hadry. Vzpomenete si na zlomové momenty své kariéry?
Určitě. Například okamžik, kdy jsme se dohodli na vydání naší první desky a natočení videoklipu. Pak už to byl fofr. Do tehdejšího Bunkru na nás přišlo asi tři sta lidí, což bylo na začínající kapelu astronomické číslo. Od té doby jsme se nezastavili.

LN Desku Music Bar jste natočili v produkci Michala Dvořáka. Včem byl podle vás  jeho přínos k úspěchu desky?
Kromě toho, že má přirozený cit pro písničku, je také výborný psycholog. Díky tomu se mu podařilo udržet na uzdě všech šest autorů hudby a tři autory textů v jediné kapele. Vybírali jsme totiž asi ze 40 písní.

LN Nejúspěšnější skladbou je Tabáček. Ke které máte nejsilnější vztah vy sám?
Určitě k písni Skončili jsme. Tu jsem věnoval své sestře, která měla loni nešťastný rok.
 
LN V současnosti jste na turné po velkých halách a sami říkáte, že máte velká pódia rádi: co jste připravili pro dnešní návštěvníky pražské T-Mobile Areny?
Po celé republice vozíme repliku pražského Lucerna Music Baru, což je vlastně náš domovský klub. Scéna má tři výškové úrovně, čtyři projekční plochy, nechybí ani prosvětlený „špunt“, tedy typické kruhové molo. Přehrajeme většinu nové desky, ale nebude chybět ani „best of“. Oprášili jsme navíc některé staré písničky z první desky.
 
LN Loni vám unikl Český slavík, jak tipujete sobotní výsledky?
Asi vás nepřekvapím, když se tipovat neodvážím. Než jsme vydali desku a vyrazili na turné, řekl Michal Malátný v jednom rozhovoru, že klidně vymění všechny ceny za vyprodané turné, a z tohoto pohledu jsme tu pro nás nejdůležitější cenu už dostali. Ať bude výsledek jakýkoli, je pro nás odměnou už to, že jsme po osmé mezi nominovanými - už to je vlastně ocenění.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!