130 let

Diskuze

Občanský průkaz: Reklama na normalizační strejdovládu

Nový film Ondřeje Trojana opakuje chyby jeho předchozích Želar: je epizodický a ilustrativní, je omalovánkou, která chce vyprávět o době, po které přitom pouze stéká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O. Kadlec

22. 10. 2010 11:20
kritici...

Je zajímavé že nevědí nic podstatného o sedmdesátých letech. To je zvláštní. Nemyslel jsem si že je tak těžký se k tomu dostat.

Ať si kritik myslí o filmu co chce - já nemám rád český filmy, zvláště ne ty typu "Pelíšky", ale tohle mě zaujalo. Podařený, silný, autentický film.

Takhle to vypadalo a režisérovi se to povedlo dostat na plátno, a možná je to vůbec poprvé. Z velké části to dělají ti kluci. Herci by tohle nesvedli - vypadat tak autenticky. Ale i generace rodičovská a učitelská - to samý! Tohle už je práce herců. Smutný, poražený a odporný lidi. To jsou sedmdesátá a osmdesátá léta. A komunismus je spíš směšný než děsivý. Jediný kdo opravdu budí nějaké obavy je policie.  Ale chápu sebekriticky, že ze mě mluví to, že jsem z generace těch kluků a že jsem to prožil To zkresluje.

0 0
možnosti

a. kara

22. 10. 2010 9:34
Asi vždycky

nemusí film jenom učit a popisovat dobu přesně takovou jaká byla. Od toho je dokumentární film. Ti staří tomu budou rozumět a ti mladí to stejně nikdy nepochopí, tak film doporučuji.

0 0
možnosti

t. cerny

22. 10. 2010 8:51
hezdky a doporucitelny film

Pan Rynda pise vetsinou dobre filmove kritiky  stejne jako na zdejsim blogu pan Sec. Mame spolecneho jmenovatele , ze chodime vysoce nadprumerne do kina a tudiz mame jiste vetsi moznost srovnani nez nejaky svatecni cinema-goer. Zbytek pak determinuje question de gout , question of taste ci Geschmacksache - jak se rika u nas na Podripsku "de gustibus et coloribus non est disputandum".Film Obcansky prukaz se mi osobne libil- takova situace v CSR skutecne byla . To jak kritisuje pan Rynda " pouze "plynouci cas  - to se mi prave libilo. Muselo se jednat o rok asi 75 ( ti 16 leti tam byli rocnik 59 ).Nejen A. gaislerova byla vyborna ale i predvsim p. Mysicka harjici perfektne pavienta i inkompletni aphasii po mozkove mrtvici  , Machacek . Slecna Bokova je bezesporu krasna.Ano film plyne jak tenkrat plynul cas.V te dobe jsem ja emigroval ale leta stravena coby chirug na Bulopvce 66-75 byla ta nejkrasnejsi v mem zivote a nejen proto ze jsem byl mlad . I kdyz Bora bora take neni oskliva.

Film bych vrele doporucil starsim rocnikum.

0 0
možnosti