Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Ostré náboje, ostřejší hlášky. Mizerové se vrací po šestnácti letech i s novou ukázkou

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Komediální série Mizerové (Bad Boys) o dvou policistech, kteří si s dodržováním zákonů příliš nelámou, se po šestnácti letech dočká pokračování. V ukázce se Will Smith s Martinem Lawrencem musí vyhnout i střele z raketometu. Snímek zamíří do českých kin 16. ledna 2019.

Snímek Mizerové 3 (Bad Boys for Life). Režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah foto: FALCON

„Jdeme do toho naposledy?“ ptá se detektiv Marcus Burnett (Martin Lawrence). „Jdeme do toho naposledy,“ odpovídá lakonicky Michael „Mike“ Lowrey. Oběma totiž vyhrožuje šéf rumunské mafie, kterého při jedné z předchozích akcí připravili o bratra. Oblíbení policisté sice míří do výslužby, ale této poslední akci nemohou říct ne. Jde jim totiž o život. 

Třetí Mizerové na plátna kin míří pořádně dlouhou dobu. Společnost Sony, která za filmem stojí, nejdříve ohlásila premiéru na rok 2017. Z té ale sešlo a po Mizerech se slehla zem. 

Režie prvních dvou dílů série - Mizerové (1995) a (2003) - se ujal režisér Michael Bay, kterého proslavily akční filmy plné výbuchů. Režie třetího filmu se ujala režisérská dvojice Adil El Arbi a Bilall Fallah. Spolu se zviditelnili drsnými snímky Gangsta (2018) a Black (2015). Kromě nových Mizerů mají natočit i pokračování série Polda z Beverly Hills

Kromě ústřední herecké dvojice se ve filmu objeví i Vanessa Hudgensová, Alexander Ludwig, Charles Melton, Joe Pantoliano nebo Paola Nuñezová.