Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Plastici a Půlnoc připomenou Mejlovy narozeniny

Kultura

  17:00
PRAHA - Nedožité 61. narozeniny Milana "Mejly" Hlavsy připomenou jeho někdejší spoluhráči na sérii koncertů. Turné s názvem Vzpomínka na Mejlu skupiny The Plastic People of the Universe a Půlnoc zahájí 1. března vystoupení na zámku v Holešově.

Milan Hlavsa zemřel 5. ledna 2001. foto: Lidové noviny

"Nedožité narozeniny Mejly Hlavsy připadají na 6. března, ve stejný den se na koncertě v Paláci Akropolis v Praze sejdou muzikanti z kapel, v nichž působil. Koncert v Akropoli bude však jen jednou ze zastávek celého turné," uvedl za pořadatele Romek Hanzlík.

Kromě Prahy a Holešova zavítá turné také do Olomouce, Brna a skončí 29. března v Třebíči.

Milan Hlavsa (6. března 1951 - 5. ledna 2001) se narodil na pražském Břevnově v rodině bankovního úředníka. Svou první kapelu založil už ve čtrnácti letech. Legendární The Plastic People of the Universe spoluzakládal Hlavsa v roce 1968 a jako baskytarista, zpěvák a autor řady skladeb s hrál na utajovaných "podzemních" koncertech, ale později i v Bílém domě pro prezidenty Billa Clintona a Václava Havla. V 70. letech stál i u zrodu DG 307. V Garáži (nyní Garage) hrál Hlavsa na kytaru na sklonku 80. let, poté založil Půlnoc. Po jejím rozpuštění založil kapelu Fiction a pak hrál s vlastním projektem Šílenství. Napsal také autobiografickou knihu Bez ohňů je underground, ve které otevřeně a s nadhledem vylíčil divoká léta svého rockového mládí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!