130 let

Diskuze

Krize pohádek. Vánoční televizní premiéry měly sledovanost, ale ne kvalitu

Pohádku Pravý rytíř, kterou vysílala na Štědrý večer Česká televize, viděly přes tři miliony diváků, z toho 2,7 milionu jich bylo starších patnácti let. Vysoké sledovanosti dosáhla i pohádka Zázračný nos, zařazená na druhý svátek vánoční – tu sledovalo přes 1,8 milionu diváků. Je zjevné, že se televize pohádkami „tradičního“ ražení strefuje do vkusu velké části publika.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. 1. 2017 14:12

Ceska televize predvedla jak za penize koncesionaru zivi protekcni producenske particky. Slibena princezna natocil tzv.disidentsky reziser Pokorny a scenar napsala jeho tzv.disidentska manzelka Prochazkova.

Pokud jim minuly rezim ublizil, meli si pozadat o odskodneni.

0 0
možnosti

1. 1. 2017 8:51

Zaráží mne, jak si mnozí tu sledovanost vysvětlují a jaké závěry z toho dělají. Řekl bych, že spíše než z důvodu vysoké kvalitry díla (předem neznámé) si lidé pustili televizi z těchto důvodů: Počasí nevánoční a je třeba děti nějak zabavit, či s nimi jen tak společně pobýt v očekávání něčeho pěkného plynoucí z minulé zkušenosti (se závěrečnm konstatováním "To byla ale slátanina"). Bez shlédnutí přece nejde posoudit dílo. Nebo ano? Zeptejte se dnes jak se jim to líbilo!

0 0
možnosti

J. Dřevojan

31. 12. 2016 8:43

Rika se dve veci komunisti umeli: snih a pohadky.

0 0
možnosti

I. Veselý

30. 12. 2016 16:47

Za celé svátky jsem neviděl ani jednu pohádku, starou či novou, a spíš mi vadí ta "vánoční pohádkománie" skoro na všech televizního stanicích. Ale data sledovanosti ukazují, že jsem asi mezi českou populací exot. No nic, jsem už velkej kluk tak se s tím nějak srovnám.

0 0
možnosti

30. 12. 2016 16:33

Tak už ani pohádky neumíme...

0 0
možnosti

V. Kotas

30. 12. 2016 7:38

A nejde jenom o nové pohádky, ale i o celý tv program tomto vánočním čase. Archivy plné, jen zřejmě není nikdo ( jako K. Čáslavský ), kdo by vybral programy, dobré, zapomenuté. Lenost a spaní na vavřínech/opakování stále dokola stejných pořadů, i když dobrých, to je vizitka práce zaměstnanců ČT. Přitom by se jistě našly i evropské pohádky, programy k vánočnímu času, jen nešetřit na dabingu !

0 0
možnosti

V. Kotas

30. 12. 2016 7:30

Jednoduše řečeno šmejd a to dokonce 3x. Takže jako zákazníci/koncesionáři, bychom měli požadovat navrácení peněz od těch, kteří se na těch, prý pohádkách podíleli. A to generálním ředitelem počínaje ! Je zřejmé, že nástup kontrolního orgánu - NKÚ, je nezbytný.

0 0
možnosti