Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Procitnutí slovenského premiéra. Jan Hřebejk pro HBO natáčí seriál Víťaz

Jan Hřebejk a natáčení filmu Víťaz. foto: HBO MAX

Nepochopení v rodině bývalého slovenského premiéra nabídne komické patálie. Hřebejkův nový seriál vzniká pod novou hlavičkou HBO Max Original.
  15:30

Slovenský premiér (Ady Hajdu) má všechno včetně moci a obdivu. Když se rozhodne pověsit kariéru na hřebík, zjišťuje, že si již příliš zvykl na své postavení. Mimo vládu ho totiž téměř nikdo nikdo nerespektuje. 

Pod Víťazem jsou jako scenáristé podepsaní Zuzana Dzurindová (dcery bývalého slovenského předsedy vlády Mikoláše Dzurindy) a Peter Nagy. Režisér Jan Hřebejk má za sebou úspěšné projekty jako Učitelka nebo Pelíšky

„Výjimečnost série spočívá v unikátním scénáři Zuzany Dzurindové a Petra Nagyho. Komedie stojí na přesnosti situací a dialogů, na konkrétních detailech. Vidím už teď, že scény se svojí věrohodností a stavbou stávají spolehlivým odrazovým můstkem pro herce. Je to vynikající rodinná komedie napsaná s velkým pochopením pro všechny postavy,“ představuje projekt Hřebejk.

V seriálu se dále představí Milan Ondrík, Ivana Chýlková nebo Petra Dubajová.

Seriál je prvním hraným projektem, který vzniká pod hlavičkou HBO Max Original a zároveň jde o první ryze slovenský seriál, na němž se podílí společnost HBO. Služba HBO Max vstupuje koncem letošního roku i na Evropský trh a postupně nahradí  stávající „českou“ HBO Go. 

Autor: