Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Robert Downey Jr. jako neobyčejný doktor Dolittle. Hollywoodské hvězdy namluví zvířata

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Robert Downey jr. ztvární magického lékaře doktora Dolittlea, který umí mluvit se zvířaty. Půjde o restart série, ve které dříve hlavní postavu hrál komik Eddie Murphy. Roberta Downeyho v novém filmu doplní celá řada hereckých kolegů v rolích lidí i zvířat.

Herec Robert Downey Jr. foto: Reuters

Cesta doktora Dolittlea (The Voyage of Doctor Doolittle) - tak zní název nového filmu na motivy knih Hugha Loftinga. Hlavním hrdinou je roztržitý lékař John Dolittle, kterému se vrátí magická schopnost s dětství - schopnost komunikace se zvířaty. Díky tomu zažívá řadu neobyčejných příhod balancujících na hraně komedie a pohádky. 

Tony Stark – Iron Man (Robert Downey jr.)
Robert Downey Jr. s manželkou Susan

Roh Gondoru. V Česku vzniká fanouškovský film ze světa Tolkienovy Středozemě

Roberta Downeyho jr. doplní v lidské roli Tom Holland (Spider-Man: Homecoming) nebo Antonio Banderas (Frida, Dům Duchů). Herec Harry Colett si zahraje Tommyho Stubbinse, Dolittleova pomocníka, který ho na titulní cestě bude doprovázet. Režisérem i scenáristou snímku je Stephen Gaghan (Pevnost Alamo, Syriana). Snímek je založen na v pořadí druhém Loftingově románu ze série.

Hugh Lofting začal vydávat knihy o doktoru Dolittleovi v roce 1920. Do roku 1953 vyšlo třináct románů. Vznikla řada divadelních i muzikálových zpracování. Díky pokroku v umělých efektech byl v roce 1998 natočen film s komikem Eddiem Murphym v hlavní roli. V roce 2001 sice vzniklo pokračování, ale ani jeden z filmů se nestal příliš úspěšným.

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...