Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Sára Connorová s raketometem. První ukázka nového Terminátora s akcí dlouho nečeká

Kultura

  14:56
LOS ANGELES - Bitva proti strojům zdaleka není u konce. První ukázka na jediné plnohodnotné pokračování Terminátora 2: Dnu zúčtování láká na efektní akční podívanou a stylový hudební podkres. Snímek zamíří do českých kin 31. října.

Linda Hamiltonová jako Sára Connorová. Snímek Terminátor: Temný osud (2019). Režie: Tim Miller. foto: Paramount

Sára Connorová (Linda Hamiltonová) si z vraždících strojů mnoho nedělá. Nový Terminátor s podtitulem Temný osud (Dark Fate) se dočkal první ukázky. V ní hrají prim akční scény na dálnici či ve vzduchu. Vše dokresluje podmanivá verze hitu Hunter od islandské zpěvačky Björk.  

Šestý film z terminátorova univerza znovu spojí Arnolda Schwarzeneggera jako Terminátora T-800 a Lindu Hamiltonovou jako Sáru Connorovou. Nový Terminátor je přímým pokračováním druhého dílu, filmu Terminátor 2: Den zúčtování z roku 1991. To v praxi znamená, že film zcela ignoruje zbylé tři filmy (Vzpoura strojů, Salvation a Genisys) a televizní seriál (Příběh Sáry Connorové). Nic z toho se ve světě nového Terminátora nestalo. 

K projektu se vrátil i duchovní otec série Terminátor, režisér James Cameron. Tentokrát ale jen jako výkonný producent. Do režisérského křesla usedl Tim Miller, který na sebe upozornil v roce 2016 výborně přijatým komiksovým Deadpoolem.

Snímek Terminátor: Temný osud (2019). Režie: Tim Miller.
Snímek Terminátor: Temný osud (2019). Režie: Tim Miller.

Kromě ústřední herecké dvojice se diváci mohou těšit také na Mackenzie Davisovou, Natalii Reyesovou, Gabriela Lunu a Diega Boneta.

Snímek je také vůbec prvním filmovým projektem, na kterém spolu Schwarzenegger, Hamiltonová a Cameron spolupracují od roku 1991, kdy na filmová plátna zamířil snímek Terminátor 2: Den zúčtování. Právě spolupráce této trojice dává fanouškům velké naděje na to, že se po řadě nepříliš povedených filmů z terminátorova univerza, kterým kraluje velmi vlažně přijatý díl s podtitulem Genisys z roku 2015, dočkají důstojného nástupce prvních dvou filmů.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!