Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Shakespeare je náš parťák. Divadelní tandem SKUTR o letních slavnostech a ‚divadelním manželství’

Divadelní režiséři Lukáš Trpišovský a Martin Kukučka, kteří společně vystupují pod značkou SKUTR. | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Rozhovor
Divadelní režiséři Lukáš Trpišovský a Martin Kukučka, kteří společně vystupují pod značkou SKUTR, o tom, jak se jim pracuje se Shakespearem, jak se dělá divadlo za hranicemi a o tom, jak ustát skoro dvě dekády trvající ,,divadelní manželství“.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

„Jako oheň a voda,“ zaznívá často ve spojení s režiséry, kteří tvoří divadelní duo SKUTR. Z Martina Kukučky prýští živelná energie a entusiasmus, Lukáš Trpišovský je zdvořilý přemýšlivý filosof. Jsou to ale právě jejich rozdílné povahy, díky nimž se jim, na české divadelní scéně nevídaně, daří tvořit v tandemu a společná práce je nepřestává bavit ani po celých osmnácti letech. Možná i díky tomu, že neustále zkoušejí něco nového. Když dokončí činohru, pustí se potom třeba do opery nebo baletu. Z jejich repertoáru si vybere fanoušek jakéhokoli žánru. Naposledy ale vsadili na klasiku a letošní Letní shakespearovské slavnosti na Pražském hradě odstartovala jejich adaptace Shakespearovy Bouře. Po bouřlivých prázdninách se duo těší na novou divadelní sezonu, kterou jako členové uměleckého vedení zahájí v Divadle v Dlouhé.

Martin Kukučka
Lukáš Trpišovský

Zažili jste v životě nějaké osobní bouře?
Martin Kukučka:
Musím zaťukat, ale neměl jsem v životě velké komplikace. Jinak se ale bouřím permanentně. Baví mě lehce narušovat společenský řád.

Lukáš Trpišovský: Jedna přišla se čtyřicítkou. Tu jsem si opravdu prožil. Člověku najednou dojde, že už není na co čekat, a pokud chce něco realizovat, měl by se do toho pustit a nelelkovat dalších dvacet let.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: