Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Štědrý večer s Monty Pythony pořádá kino Aero

Kultura

  14:55
PRAHA - Nejen osamělým recesistům a filmovým nadšencům je určen dnešní večer v kině Aero. Tradiční akce nazvaná Ježuch v Aeru nabídne od 21.30 nejen projekci filmu Monty Pythonův Život Briana, ale i občerstvení a uvítací drink pro každého.

Z filmu Monty Pythonův Život Briana. foto: Reprofoto

Život Briana je vtipná biblická fraškou o nedobrovolném Mesiášovi. Mnohými kritiky je tento film označován za vůbec nejlepší dílo za tohoto legendárního sextetu. Komediální snímek zesměšňující organizované náboženství je jedinečnou ukázkou šibeničního britského humoru a je z něho znát, s jakým entuziasmem, chutí a hravostí ho Monty Pythoni vytvářeli. Klasická komedie z tvůrčí dílny skupiny Monty Python, kterou v roce 1979 natočil Terry Jones, se promítá v anglické verzi s českými titulky. 

Monty Pythonův Život Briana.

"Piloti pro vás opět připraví zásadně nevánoční lahůdkové menu, protože i když přijdete s plnými žaludky, během promítání filmu vám vytráví a my vás na Štědrý den rozhodně nenecháme hladovět. Kapra a cukroví se však od nás nedočkáte. K sladkým a slaným nevánočním dobrotám dostanete i speciální drink od šéfky kina, welcome drink od provozního a mnoho dalších překvapení. Těšíme se na vás!," láká tým kina Aero.

Tak trochu jiný Štědrý večer zažijete v pražském kině Aero.

Výstava filmových plakátů jako bonus

Kromě filmu a pohoštění si také v předsálí můžete prohlédnout výstavu filmových plakátů Karla Vacy, která končí 31. prosince. Karel Vaca patří k nejvýznamnějším autorům československého filmového plakátu a mezi lety 1960 až 1989 jich vytvořil více než 300. Byl jedním z prvních grafických designérů, který usiloval o modernost v československém plakátu. Byl aktivním členem výběrových komisí a pro zadavatele plakátů - Ústřední půjčovnu filmů - objevil mnoho talentovaných tvůrců. Kolekce v kině Aero představí 26 Vacových plakátů především z 80.let.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!