Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Svět desetiletých: make-up, outfit, koncert, rivalita a ráno do školy

Kultura

  13:07aktualizováno  13:08
PRAHA - Je jim deset, vypadají na patnáct, denně se malují, oblékají do sexy outfitů, vydělávají víc než jejich rodiče, jejich vzorem je Hannah Montana a milují Justina Biebera. Hlavně ale zpívají v dívčích kapelách. Řeč je o 5angels a Diamond Cats.

Diamond Cats - Showbyznys foto: YouTubeReprofoto

Jsou to sice děti, umí ale být i pěkně proradné. Vzájemně se totiž kapely nesnáší. Když se moderátorka hudební televize ptala 5angels, jestli znají ještě nějakou dívčí skupinu, odpověděly shodně že ne. Svou nemalou roli v tom ale nejspíš zahráli rodiče.

Z uskupení 5angels odešly kvůli manažerovi čtyři z pěti 'andílků', zůstala jen jeho dcera. Zbylé dívky začaly zpívat v konkurenčním uskupení Diamond Cats.

Diamond Cats umí úder vrátit zpátky. Ve svém pilotním singlu Showbyznys zpívají "Jedna naše star měla rychlý start, ale bohužel zažila si rychlej pád. Chtěl slávu hned, chtěl modrý z nebe snést, doplatila na to a to byl její trest," nabízí se tak myšlenka, jestli Diamond Cats náhodou nezpívají o svém bývalém manažerovi a jeho dceři?

Spolu je na žádné akci rozhodně nepotkáte. S Diamond Cats vystupuje často jiná dívčí skupina - Miss Dalmateens. Je jim už dokonce patnáct. Profilují se jako taneční a pěvecká kapela. Na parketu slečny ale jen přešlapují, mají totiž na nohách vysoké podpatky, a v nich se tancuje špatně. Od jejich dětských kolegyň je také odlišuje to, že už zpívají o lásce. "Já chtěla bych ti své srdce dát a být s tebou napořád," zní z úst Miss Dalmateens při jejich jediné písni Přání.

Patnáctiny už oslavily i jejich hlavní rivalky - dívčí skupina Luštěla. Ta se právě proslavila svým hitem Patnáctiny. Tři holky zpívají o tom, jak dostanou 'občanku a holčičkou být přestanu'. Zarážející je hlavně to, že text napsal otec jedné z protagonistek.

A koho tedy vlastně všechny zmíněné dívky milují? Justina Biebera! Jemu je už šestnáct a poznáte ho podle účesu, který si češe kolem dokola hlavy.

Dětské star tu ale byly vždycky. Zapomenout nejde na Daru Rolins a její duet s Karlem Gotta Zvonky Štěstí, Lucii Vondráčkovou s písní Tenisák nebo i na Josefa Melena, který zpívá 'Né, pětku né'.

Anketa

Co říkáte na dětské kapely?

Je to příjemný pop 387
Dětem se to líbí, tak proč ne 671
Měly by se méně malovat, ale jinak je to o.k 353
Přijde mi to úplně bizarní 6285

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!