Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Tábor se chystá na ska, punk a reggae festival

Kultura

  12:31
Největší ska, punk a reggae festival ve střední Evropě přivítá od pátku do neděle letiště Čápův dvůr v Táboře. Na akci s názvem Mighty Sounds 2011 se během tří dnů představí přes 90 kapel nebo sólových vystupujících.

Mighty Sounds

7. ročník festivalu nemá podle pořadatelů jedinou hlavní hvězdu. Nejvýraznějšími interprety by se však měli stát Anti-Flag a Pennywise ze Spojených států amerických a jamajští The Skatalites nebo Anthony B. "Věříme, že program bude velmi pestrý a pro návštěvníky dostatečně atraktivní," uvedla za pořadatele Markéta Štechová.

Ti do Tábora přivedou hudebníky z různých zemí. Představí se zde také umělci z Německa, Španělska, Anglie, Itálie nebo Izraele. "Samozřejmě nebudou chybět ani představitelé české scény," řekla Štechová.

Nezapomeňte na letní festivaly

Klára Vytisková a Toxique

Lidovky.cz pro vás připravily speciální nabídku letních festivalů. Podívejte se na přehlednou časovou osu se základními informacemi o akcích v Česku.

Více informací najdete ZDE.

Podle ní bude Mighty Sounds 2011 oproti minulým ročníkům výrazně bohatší v doprovodných programech. Návštěvníci mohou nově startovat v turnaji v nohejbalu nebo v minigolfu. "Chystáme také mnohem více filmových projekcí a řadu různých workshopů," uvedla Štechová.

Podle jejích odhadů během tří dnů dorazí na festival na 12.000 diváků.Stejné množství návštěvníků se objevilo v Táboře i při minulém ročníku.

Lidé mohou letos sledovat vystoupení interpretů na sedmi pódiích, na některých z nich bude program každý den od odpoledne do rána do 6:00.

Policie chystá od pátku do neděle v Táboře a okolí zvýšená bezpečnostní opatření. "Budou se týkat i některých dopravnách omezení," řekl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!