Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Taylor Swift proti ochráncům přírody. Aktivisté tlačí na zpěvačku kvůli vystoupení na koňských dostizích

Kultura

  16:30
MELBOURNE/LOS ANGELES - Ochranářské spolky osočují zpěvačku Taylor Swift z toho, že jí jsou peníze přednější než soucit. Swiftová totiž souhlasila s tím, že zazpívá na koňských dostizích v australském Melbourne .

Taylor Swift s cenou. foto: Reuters

Předmětem sporu jsou dvě písně ze zpěvaččina nového alba Lover, které slíbila na dostizích zazpívat. „Nemůžu se dočkat, až na dostihy dorazí. Tolik jsem o nich slyšela,“ nechala se zpěvačka slyšet pro deník Herald Sun

Taylor Swiftová v novém videoklipu.
Zpěvačka Taylor Swift na Met Gala v New Yorku zvolila odvážný model.

Spolek Protection of Racehorses (Ochrana závodních koní) zpěvačku vyzval, aby svou účast rychle odřekla kvůli tomu, že na dostizích má docházet k týrání koní. Komentáře k situaci se sdružují pod hashtagem #NupToTheCup. Na zpěvačku totiž tlačí i fanoušci.

„Taylor Swift dala svou účastí na poháru města Melbourne přednost penězům před soucitem,“ napsal spolek v oficiálním oznámení. „Koně jsou tu zabíjeni jen kvůli byznysu a zábavě. Pokud se Taylor Swift zajímá o ostatní zvířata stejně, jako se zajímá o své kočky, své vystoupení neprodleně zruší a na sociálních sítích učiní prohlášení o tom, že týrat zvířata je nepřípustné,“ dodává skupina. 

Album Lover se v Austrálii drží na špicích hitparád i prodejnosti. V zemi má už více než miliardu poslechů (streamů) napříč platformami jako jsou iTunes nebo Spotify. 

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...