Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

V Roxy vypukne kulturologická noc, Majk Spirit pokřtí časopis

Kultura

  10:00
PRAHA - Slovenský rapper Majk Spirit společně s českým hercem a moderátorem Janem Krausem pokřtí 7. listopadu v pražském klubu Roxy první číslo časopisu Culturologia.

Kulturologická noc v Roxy

Katedra Kulturologie Folozofické fakulty UK v Praze pořádá v pražském multikulturním klubu Roxy (Dlouhá 33, Praha 1) benefiční koncert věnovaný prezentaci a podpoře nového vědeckého časopisu Culturologia.

V hudební a taneční části večera vystoupí česká královna R'n'B Dannie, úspěšná breakdance crew Pentifull, DJ Poeta rádia Spin a živá kapela SIXIN. První číslo časopisu Culturologia během koncertu rituálně pokřtí slovenský raper Majk Spirit společně s českým hercem a moderátorem Janem Krausem.

Časopis Culturologia

Vědecký mezinárodní časopis Culturologia chce prezentovat široké spektrum poznatků a informací o různých dimenzích české i světové kultury. Na jeho stránkách mohou čtenáři putovat proti toku času za archeologickými a historickými kulturami nebo jako antropologové cestovat do exotických zemí, aby blíže poznali svět „těch druhých“. Časopis slibuje být dobrým průvodcem také všem zájemcům o nové vědecké poznatky a výzkumné trendy učiněné na poli takových disciplín, jako jsou kulturní a sociální antropologie, kulturní ekologie, kulturní sociologie, psychologie kultury nebo dějiny kultury.

„Vzájemná tolerance kultur je nesmírně důležitá. Jsem rád, že i taková subkultura jako je hip-hop dostala šanci se vyjádřit při této příležitosti a věřím, že jí budu dobře reprezentovat“, uvedl ke koncertu raper Majk Spirit.

Cílem koncertu je podle pořadatelů také snaha podpořit a propagovat ideu kulturologie jako vědní disciplíny přispívající k multikulturnímu soužití různých kultur a odlišných subkultur.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.