130 let

Diskuze

Výbuch Černobylu ‚způsobila americká sabotáž‘. Rusko údajně chystá vlastní verzi populárního seriálu

Seriálový hit Černobyl není podle ohlasů po chuti ruským médiím a recenzentům. Ti viní seriál z manipulace s pravdou. Televize NTV navíc údajně chystá vlastní seriálovou verzi, ve které za nehodu může americká CIA. Příběh bude tudíž založen na jedné z populárních konspiračních teorií.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

14. 6. 2019 14:23

Rusko natočí vlastní verzi seriálu Černobyl a v té zastaví štěpnou reakci vyvolanou útokem imperialistických diverzantů Vladimír Putin svou proslulou slovanskou slinou.

:)

0 0
možnosti
JD

J. Dresler

13. 6. 2019 8:17

Moucha, Min a spousta proruských nadšenců této ruské verzi samozřejmě uvěří. To jsou ta 2,5%, která nevěřila americké verzi.

0 0
možnosti
JV

11. 6. 2019 10:19

Dala by se parafrázovat ta poslední věta: "když se Rusové rozhodnou něco natočit něco o ruské historii, tak to zaručeně nebude mít s pravdou nic společného" V této zemi je lež tak zakořeněná, že se lže, i když k tomu není žádný důvod. Ten vtip o Leninovi, který se ve skutečnosti jmenoval Uljanov, o Stalinovi, který se ve skutečnosti jmenoval Džugašvili a o Říjnové revoluci, která byla ve skutečnosti v listopadu, to přesně vystihuje.

0 0
možnosti
JV

11. 6. 2019 10:15

Dala by se parafrázovat poslední věta „když se Anglosasové rozhodnou natočit něco z ruské historie, je jisté, že to nebude mít s pravdou mnoho společného.“

Když se

0 0
možnosti
RH

11. 6. 2019 0:08

Už jenom čekám, kdy z ruska přijde informace, že tunguzský meteorit byla zkouška americké jaderné bomby.

0 0
možnosti
VP

9. 6. 2019 20:15

Černobylský reaktor (typ RBMK 1000).

Tento typ reaktoru má v některých podmínkách kladnou hodnotu reaktivity, což znamená, že reaktor může samovolně zvyšovat svůj výkon bez zásahu z vnějšku. To je způsobeno tím, že, jak se voda mění v páru, přestává pohlcovat neutrony, štěpná reakce se díky moderujícímu grafitu zrychluje, teplota dále stoupá a stále více vody se mění na páru.

Tento reaktor, který je energetickou variantou prvních reaktorů, sloužících k výrobě plutonia se nestavěl nikde mimo území bývalého SSSR. Jeho hlavní "výhodou" je to, že si zachovává možnost výroby plutonia "zbrojní jakosti," což stabilní tlakovodní reaktory (Temelín) neumožňují.

V důsledku protichůdných pokynů během provádějí experimentu na reaktoru a snaze obsluhy jim vyhovět se reaktor dostal ještě dále do "nestabilní" oblasti, než povolovaly provozní předpisy. A tak výkon reaktoru nenadále vzrostl, tlak páry reaktor roztrhal, a protože byl navíc moderován hořlavým grafitem v množství stovek tun, začal hořet.

0 0
možnosti
PS

9. 6. 2019 19:39

Pro seriál je určitě zajímavější, že havárii zavinil americký agent, než vypatlan a experimentální reaktor bez ochranné obálky. Pravda nicméně plyne i z následných událostí, kdy sice byli tradičně hrdinové. To v Rusku vždycky, protože ti musí zachránit to, co jiní svou leností nebo neschopností pokazili.

0 0
možnosti
JS

J. Sýkora

9. 6. 2019 18:10

Už chybí jenom film o tom jak sabotáž západního agenta způsobila sestřelení MH-17 ruskou armádní jednotkou.

:D

0 0
možnosti
JK

7. 6. 2019 22:45

Kakája natura, takája kultura, kakája kultura, takoj naród...

0 0
možnosti
RK

7. 6. 2019 21:17

Je otázka kto všetko tomu verí. Ja by som pripomenul že je dosť Rusov ktorí nemajú problém popísať problémy ktoré sú im vlastné:

https://www.youtube.com/watch?v=RJQ7ijVO3NE

Pár príbehov, napríklad ako chlapík po zrušení spojov začal voziť zadarmo ľudí do nemocnice - skončil na súde.

---

No je otázka kto tu také príbehy bude dávať, prokremeľskí určite nie.

0 0
možnosti
PM

8. 6. 2019 18:26

Oni ti Rusové jsou lidé jako Němci či Rumuni a pod. Jenom současná super propaganda vše nějak otáčí a jedinci se toho s chutí chytají a už by nejraději vzali flinty a šli na ně. Protože jim vtloukají do hlavy, že to bude jenom taková mírně adrealinová či napínavá zábavička. Ruský válečný šrot přece nestojí za nic. Pražáci v tomto jsou daleko před národem českým. Ne ?

0 0
možnosti