Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Will Smith se veřejně omluvil za facku na Oscarech. Je mi trapně, přiznal

Roztržka mezi Willem Smithem a Chrisem Rockem v přímém přenosu udílení Oscarů (28. března 2022) foto: Reuters

Herec Will Smith se veřejně omluvil moderátorovi letošního předávání filmových cen Oscar Chrisi Rockovi za facku, kterou mu vlepil přímo nad pódiu před zraky diváků. Tu moderátorovi adresoval po tom, co Rock vtipkoval o Smithově manželce.
  7:23

Smith, který získal cenu pro nejlepšího herce, během předávacího ceremoniálu vstal ze svého místa v sále a na pódiu dal komikovi Chrisi Rockovi facku. Pak na něj již ze svého místa dvakrát zařval „neber si do své hnusné huby jméno mojí ženy!“. 

Reagoval tak na narážky k oholené hlavě své manželky Jady Pinkettové-Smithové, která je nemocná. Pinkett-Smithová má totiž kvůli alopecii (nemoci způsobující vypadávání vlasů) účes nakrátko podobně, jako jej nosila vojačka G. I. Jane v podání Demi Moore ve zmíněném akčním snímku Ridleyho Scotta. Smithova manželka by proto měla mít podle vtipkujícího Rocka účast v druhém díle jistou.

„Násilí v jakékoliv podobě je jedovaté a ničivé. Mé včerejší chování při udílení Oscarů bylo nepřijatelné a neomluvitelné,“ zahájil herec svůj omluvný příspěvek na Instagramu.

„Vtipy na můj účet patří k práci, ale vtip o zdravotním stavu Jady byl pro mě příliš velkým soustem a reagoval jsem emotivně. Rád bych se ti, Chrisi, veřejně omluvil. Přehnal jsem to a udělal jsem chybu,“ dodal Smith s tím, že mu je kvůli incidentu trapně.

Herec se omluvil také celé Akademii, která ceny předává, producentům, účastníkům předávání cen a všem divákům u televizních obrazovek.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!