Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Začal festival designu

Kultura

  10:16
PRAHA - Osmá přehlídka designu nabízí zájemcům množství akcí, soustředěných zejména do tradičních lokalit - Karlína, Holešovic, Starého Města a Vinohrad. Zapojily se opět designérská studia, obchody i galerie. Hlavní stan rozbili tentokrát organizátoři s velkou dávkou odvahy.
Design (ilustrační foto)

design. foto: Reprofoto

Po minulých ročnících, kdy se Superstudio nacházelo ve vysloužilých industriálních prostorech, zvolili nyní opak: hlavní prezentace Designbloku je umístěna v ještě nedokončené novostavbě bytového a obchodního komplexu River Diamond na vltavském nábřeží v Karlíně.

„Na něco podobného jsem si dosud nikdy netroufli,“ konstatovala včera ředitelka pořádající společnosti Profil Media Jana Zielinski. „A nikdo si ani nepředstavoval, v jak dobrodružném kontextu se nakonec akce uskuteční.“ Dobrodružství si budou moci návštěvníci moci vychutnat mj. už při příchodu do Superstudia, k jehož vchodu se lze dostat pouze po rušné ulici bez chodníku.

V samotném komplexu uvidí práce 57 českých designérů, mj. se tu představuje i nový koncept automobilu Škoda Joyster. Představy designérů o bydlení mohou zájemci posoudit nejen v tradičních výstavních prostorách, ale také přímo v zařízených modelových bytech. Hlavní program Designbloku probíhá do 8. října. Podrobé informace lze najít na adrese www. designblok.cz.

Autoři:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...