Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Žádný čas na žerty. Jim Carrey hraje muže, kterému se rozpadá rodina

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Jim Carrey si v seriálu Žertování (Kidding) střihne roli moderátora ztrácejícího příčetnost. To vše pod taktovkou Michaela Gondryho, režiséra Věčného svitu neposkvrněné mysli.

Jim Carrey jako pan Pickles. Seriál Žertování (Kidding, 2018). Režie: Michael Gondry. foto: SHOWTIME

Pan Pickles (Jim Carrey) je velmi populární moderátor televizní show pro děti. Rodiče ho berou jako skvělého rodinného muže, příklad správného Američana. Problém nastane ve chvíli, kdy se Picklesovi začne rozpadat rodina. V tu chvíli mu nepomůže ani útěk k jeho pohádkám. Pickles začne pomalu propadat šílenství. Dostane se z toho?

‚Chtěl jsem najít tu nejzbytečnější věc, tak jsem tady.' Jim Carrey šokoval reportérku na Fashion Weeku

Kromě Jima Carreyho se v se seriálu objeví i Catherine Keenerová (Uteč, Tlumočnice), Frank Langella (Neznámý, Lolita) a Judi Greerová (Jurský svět, Adaptace). Autorem projektu je režisér Michael Gondry, který s Jimem Carreym spolupracoval právě na Věčném svitu neposkvrněné mysli.

Tadek (Jim Carrey) pátrá po vrahovi vlivného obchodníka. Snímek Dark Crimes...
Kate Winslet a Jim Carrey ve filmu Věčný svit neposkvrněné mysli. Režie Michel...

Žertování je také první televizní seriál, který Carrey natáčí po sebevraždě své expřítelkyně Catriony Whiteové. Ta se předávkovala léky v roce 2015. V roce 2016 natočil Carrey film Dark Crimes, kde ztvárnil šedivějícího detektiva s depresemi.

Carreymu byla sebevražda Whiteové dávána za vinu. Údajně měl Catrionu fyzicky a psychicky týrat. Také měl nelegálně sehnat léky, které pak Catriona při sebevraždě použila. Ačkoliv byl Carrey nakonec zproštěn všech obvinění, tak na něj celá situace těžce dolehla. Na nějaký čas se stáhnul z veřejného života, začal malovat a dokonce o tom natočil krátký dokument. Jeho návrat na scénu se pak nesl v o poznání temnějším duchu. Přestává Carrey být natrvalo komikem?

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!