Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Zajímalo by mě, jaké je to někoho zabít, napsal kdysi Baldwin. Ve světle páteční nehody jej lidé kritizují

Alec Baldwin a jeho manželka Hilaria Baldwinová (New York, 21. listopadu 2019) foto: AP

Po sociálních sítích se šíří kritika příspěvku herce Alana Baldwina z roku 2017, ve kterém reaguje na fatální zásah policie z Jižní Kalifornie. Baldwin při natáčení westernu Rust (Rez) omylem zastřelil kameramanku a vážně zranil režiséra.
  16:04

Alec Baldwin na svém Twitteru v minulosti „nešťastně“ okomentoval incident, kdy v kalifornské Huntington Beach jeden z policistů řešil problém se zlodějem v samoobsluze tím, že na něj vytáhl zbraň a vystřelil. 

Herec Alec Baldwin při projevu v New Yorku (19. ledna 2017)
Americký herec Alec Baldwin

Ve čtvrtek 20. října Baldwin při natáčení westernu Rust omylem z pistole, jež měla být plná slepých nábojů, zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou a vážně zranil režiséra Joela Souzu. 

V reakci na tento incident uživatelé sociálních sítích začali Baldwinovi věnovat větší pozornost. To, co objevili v historii jeho příspěvků, se jim příliš nelíbilo. „Rozhodně tě lituju za to, že jsi neprávem někoho zastřelil a zranil jiného, Alecu Baldwine,“ dala mu jeho příspěvek z roku 2017 „sežrat“ uživatelka s přezdívkou @TheLadyJane. „Co člověk do tohoto světa investuje, to se mu obratem také vrátí,“ neodpustil si kritickou poznámku uživatel @Florida941Man.

Tweet Aleca Baldwina.

Pozoruhodný je i Baldwinův tweet ze dne 25. června 2018, v němž herec píše: „Takže když vám vázne ve filmu děj, prostě někoho zastřelíte, je to tak?“ Ačkoliv americký herec jistě myslel střelbu v rámci děje, ve světle pátečních událostí působí příspěvek zlověstně. 

Tweet Aleca Baldwina.