Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Zemřela country legenda Toby Keith. Ve věku 62 let podlehl rakovině

Toby Keith (28. září 2023) foto: ČTK

V 62 letech zemřel legendární americký country zpěvák a skladatel Toby Keith. V oficiálním prohlášení o tom informovala jeho rodina. Keith se proslavil hity jako jsou například Who’s Your Daddy nebo Made in America. Za svou kariéru prodal více než čtyřicet milionů desek.
  12:26

Dvaašedesátiletý zpěvák, autor hitů Who’s Your Daddy?“ a „Made in America“ ​​a jedna z největších hvězd, která přišla z Nashvillu za poslední tři desetiletí, zemřel v pondělí.

O jeho úmrtí informují jeho oficiální webové stránky. Později se na sociálních sítích přidala i rodina. „Toby Keith odešel pokojně včera v noci 5. února. Byl obklopen milující rodinou. Bojoval s grácií a odvahou,“ napsala rodina na Instagramu.

Zpěvák v létě 2022 oznámil, že má rakovinu žaludku. Ihned nastoupil k léčbě. V nedávném rozhovoru pro KWTV News 9 uvedl, že se stále léčí. „Rakovina je horská dráha. Prostě tu sedíš a čekáš, až to zmizí - možná to nikdy nezmizí,“ řekl Keith a dodal, že mu celým procesem pomáhá projít zejména víra. Přesto nemoci nakonec podlehl.

Po sobě zanechal manželku Triciu Lucusovou a tři děti. Dcery Shelley Covel Rowlandovou a Krystal Keithovou, a také syna Stelena.

Keith byl autorem většiny skladeb. Stylově sahal od tradičního honky-tonku přes pop-country balady až po jižanský rock. Více než šedesát jeho singlů se dostalo do country hitparád, včetně dvaceti hitů, které se staly „číslem 1". Po celém světě prodal více než čtyřicet milionů alb. V roce 2015 byl uveden do Síně slávy písničkářů.

Autor: