Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Znovuzrození Queen. Místo Mercuryho zazpívá dnes v Praze Adam Lambert

USA

  11:00
PRAHA - V pražské O2 areně dnes večer zahraje legendární britská kapela Queen. Skupina se představí s novým zpěvákem Adamem Lambertem. Z původních členů londýnského kvarteta zůstali po smrti zpěváka Freddieho Mercuryho pouze kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor. Baskytarista John Deacon se k obnovené skupině nepřipojil.

Brian May s Adamem Lambertem. foto: Wikipedia

Dvaatřicetiletý americký zpěvák Lambert na sebe před lety upozornil vítězstvím v televizní pěvecké soutěži v USA. Jeho debutové album For Your Entertainment si před šesti lety vysloužilo nominaci na cenu Grammy za nejlepší mužský popový hlasový výkon.

Skupina Queen začala evropské turné 13. ledna v britském městě Newcastle a v jeho rámci absolvuje celkem 26 vystoupení po celé Evropě. V programu má staré hity jako Bohemian Rhapsody, Another One Bites the Dust, Killer Queen, Bicycle Race, Don’t Stop Me Now, Love of My Life či We Will Rock You.

V Praze se Queen představili naposledy v roce 2008. Mercuryho, který podlehl chorobě AIDS v roce 1991, tehdy nahradil zpěvák Paul Rodgers.

Freddie Mercury ze skupiny Queen

Skupina Queen vznikla v roce 1972; založili ji zpěvák Freddie Mercury, kytarista Brian May, bubeník Roger Taylor a baskytarista John Deacon. Queen po smrti Mercuryho pořádali koncerty jen ojediněle s různými zpěváky. Část příznivců změny nepřijala a obviňuje zbytek kapely, že udržuje jméno Queen zejména kvůli komerčním zájmům.

 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!