ní má hubu červenou a plnou bolševismu.
Většina lidí cpoucích se v ,,mekáči'' nemá o kuchyni pojem.Navíc si myslí,že s karbenátkem v ruce jsou američtí milionáři,či hvězdy ,,šou'' byznysu.Svíčková je svým způsobem dieta,stačí nešidit omáčku moukou a kořenová zelenina také není luxusní položka.Stejně tak ostatní běžná jídla.Jen ta propagace,ta chybí!Natočte pro televizi šot s populární osobou,jak jí vepřové koleno,přidejte pár ,,misek'' a o pizzu nikdo nezavadí.Nebo položili jste již otázku proč určité množství mouky a vejce,smíchané a uvařené v podobě nudlí(těstovin) je zdravé a stejná surovina v podobě knedlíku je ,,jedovatá''?
To mi taky přijde zábavné.
Hlavně když to nějaký znalec opentlí větami "lehká středozemní strava" a "těžká česká kuchyně".
To může jíst jenom Američan nebo Ignorant.
Česká sekaná v český housce je zpravidla nesrovnatelně chutnější a stojí asi čtyřikrát míň.
"Zdravá strava" je to asi tak nastejno.
ignorant jste vy. Zrejme jste nepochopil, ze clovek ma rad to, na cem od malicka vyrusta. Cech na veprovym, Ital treba na chobotnicich. Cech ma rad zitnej chleba, Talian ci Francouz to nevezme do huby. Jste proste ten malej Cechacek, ktery v riti byl a vykal tam videl
je především v surovinové, energetické náročnosti a pak také z hlediska nároků na prostory, hygienické normy. Na straně druhé - příjmů - je problém v "předvídatelnosti" cen. Tzn., že cenu za guláš či svíčkovou prostě stanovujete s vědomím, že klienti dobře tuší kde je přijatelná hranice a tím se vám marže značně limituje. Naopak celkem ideální je italská kuchyně pro svoji jednoduchost, z pár univerzálních ingrediencí uděláte třístránkové menu a ceny ještě vystřelíte od oka ...
Na české kuchyni opravdu nezbohatnete, čeká vás jen poctivá každodenní dřina.
Ale jsem rád, že se začíná zase vracet, i já se k ní vracím :-)
Pane Komárek,dobře napsáno.Vím to,měl jsem jídelnu.Co také zabíjí jsou podnájmy a hygienické normy.To je příšerné....
No ano to byl pojem. A hlavně masny s jídelnou, kde jsem si dal polévku nebo zabíjačkový guláš. Zda to mělo úroveň, to už si moc nepamatuji, ale v těch dvaceti to chutnalo náramně. Myslím, že by se měl ten fenomen český jídelen znovu obnovit. Musí to však mít trochu úroveň srovnatelnou s některými dobrými franchisingovými řetězci. Vadí mně totiž, když majitel, ve snaze ušetřit pár korun, zaměstná velmi nekvalití perzonál, pak je lepší jít na kuřecí stehno do KFC nebo si koupit jen křupavou housku.
U nás pořád se držíme toho co uměly naše maminy a babiny.