130 let

Diskuze

Česká kuchyně cizincům chutná, jen hledají více zeleniny a nechápou smažák

Tatarák, maso s omáčkami, české pivo a moravská vína a další typicky české pochutiny. To vše ochutnají ti, které provádí Zuzana Daňková a Jan Valenta po Praze. Turisty ale neprovádí jen po památkách a krásách Čech, ale po restauracích a českých hospodách, ve kterých stojí za to se najíst a ochutnat českou kuchyň.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

18. 3. 2014 13:29
Pálava

Pálava je české víno ? Já myslel že moravské.

0 0
možnosti
FL

F. Lesniak

10. 2. 2014 11:24
No, pokud cizinci na naší zemí nechápou jen smažák,

tak je to skvělé. Ostatně, proč by ale měli chápat smažák, jsem nepochopil. Všude na světě mají nějaký ten pokrm, který cizinci nechápou. Někde se jí psi a kočky, jinde kobylky nebo šneci. Takže článek o ničem.

0 0
možnosti
IJ

6. 2. 2014 12:48
smazene syrove tycinky

jsou v USA uplne bezne - je to sice Mozzarella ale to je take syr.

0 0
možnosti
ZK

6. 2. 2014 4:56
Tatarák typicky české jídlo?

To zkuste říct v Burgunsku!

http://www.chow.com/recipes/10983-classic-steak-tartare

0 0
možnosti
ŠA

Š. Apolen

5. 2. 2014 17:03
Zajímavé.

Zajímavé je, že někteří jezdí speciálně na vepřo-knedlo-zelo. Také na buchty. Ale v článku se píše, že to mohou být Češi nebo potomci Čechů žijících v cizině.

0 0
možnosti
MK

5. 2. 2014 13:58
panew bože, smažák!

kdyby řekli vepřo péčo, rajská nebo svíčková... ale smažák? co to má společnýho s českou kuchyní?

0 0
možnosti
FM

5. 2. 2014 15:25
co to má společnýho s českou kuchyní?

Má. Nikde jinde to nedostanete. Je to typicky novodobe-Ceské.

Turistum to velmi chutná, nevím jak asiatum.

0 0
možnosti
OH

O. Horák

5. 2. 2014 12:00
na smaženém hermelínu, či tvarůžkách

si rád pochutnám. Jen musí být sýry správně zralé a připravené.

Přímo bych si je dovolil označit za báječnou delikatesu.

0 0
možnosti
ŠA

Š. Apolen

5. 2. 2014 17:10
Re: na smaženém hermelínu, či tvarůžkách

O vyzrálých sýrech mi vyprávějte. Míval jsem rád Nivu, když ji krájeli z bochníku. Byla drolivá s jemnou chutí. Dnes tu mazlavou slanou hmotu nemůžu. Úplně jsem na Nivu ztratil chuť. To samé Lovecký salám. Dřív by se s ním málem dali zatloukat hřebíky. Dnes je mazlavý. Jestli to nebude tím, že obchodníci nechtějí odečítat kalo. Ve všem se snaží udržet co nejvíc vody.

0 0
možnosti
JK

J. Kovář

5. 2. 2014 11:52
jsem Čech

a vůbec netuším, co je to smažák? Natož abych ho chápal.

Co je to, prosím?

0 0
možnosti
FM

5. 2. 2014 13:26
Re: jsem Čech

mozná si deláte legraci ?

Smazák je plátek polotvrdého sýra obalený a osmazený jako rízek. Podává se s hranolkama, nebo s bramborem a s tatarskou omáckou. Mají to v kazdé restauraci.

0 0
možnosti
JV

5. 2. 2014 11:04
smažák

.. jako kulinářský zážitek na 90% jídelních lístků ... brrr

0 0
možnosti
  • Vybrali jsme pro Vás