tak je to skvělé. Ostatně, proč by ale měli chápat smažák, jsem nepochopil. Všude na světě mají nějaký ten pokrm, který cizinci nechápou. Někde se jí psi a kočky, jinde kobylky nebo šneci. Takže článek o ničem.
jsou v USA uplne bezne - je to sice Mozzarella ale to je take syr.
Zajímavé je, že někteří jezdí speciálně na vepřo-knedlo-zelo. Také na buchty. Ale v článku se píše, že to mohou být Češi nebo potomci Čechů žijících v cizině.
kdyby řekli vepřo péčo, rajská nebo svíčková... ale smažák? co to má společnýho s českou kuchyní?
Má. Nikde jinde to nedostanete. Je to typicky novodobe-Ceské.
Turistum to velmi chutná, nevím jak asiatum.
si rád pochutnám. Jen musí být sýry správně zralé a připravené.
Přímo bych si je dovolil označit za báječnou delikatesu.
O vyzrálých sýrech mi vyprávějte. Míval jsem rád Nivu, když ji krájeli z bochníku. Byla drolivá s jemnou chutí. Dnes tu mazlavou slanou hmotu nemůžu. Úplně jsem na Nivu ztratil chuť. To samé Lovecký salám. Dřív by se s ním málem dali zatloukat hřebíky. Dnes je mazlavý. Jestli to nebude tím, že obchodníci nechtějí odečítat kalo. Ve všem se snaží udržet co nejvíc vody.
a vůbec netuším, co je to smažák? Natož abych ho chápal.
Co je to, prosím?
mozná si deláte legraci ?
Smazák je plátek polotvrdého sýra obalený a osmazený jako rízek. Podává se s hranolkama, nebo s bramborem a s tatarskou omáckou. Mají to v kazdé restauraci.