Asi pre 2 lety jsme byli v HRC nekde pobliz Mustku... Nebo se pletu?
Lucia Baranik-ová je tá istá, čo nenašla v Bratislave žiadnu reštaurácia na svetovej úrovni? A potom napíše zhovievavú recenziu na fritované hranolky? No to asi ale musela smáknuť.
Slěčno qvazikritičko!!!! Cos čekala od emerickýho báru? Francouzkou hate cuisine? Wake up!!!
On http://en.wikipedia.org/wiki/December_7" target="_blank" rel="nofollow">December 7, http://en.wikipedia.org/wiki/2006" target="_blank" rel="nofollow">2006, Rank sold its Hard Rock business to the http://en.wikipedia.org/wiki/Seminole" target="_blank" rel="nofollow">Seminole Tribe of Florida for US$965 million.
Četl jsem: „Asi nejsem jediná, kdo při pohledu na Dům u Rotta, kde Hard Rock Café sídlí, cítí lehký závan nostalgie“ a těšil se, jak LB, coby gastroposofická kritička, setře domorodce: neb zde po Listopadu jako první bylo Největší lahůdkářství (ve velkém) v Praze vůbec. A ona o železe.
K tomu, jak se vstup světa lahůdek do země po 40 letech smažáků a VKZ (+ banánů a pomerančů za bony v Tuzexu) nekonal, ona ni slabikou. Jak Pražan po této odnoži kultury selhal. Ni ň. Vlastně se vstup konal, ale jen cobydup.
Mimochodem: tam v Domě jsem si tehdy koupil Pražskou šunku. Krájel ji tam mladých hoch přímo z kýty nožem (k tomu do pytléčku rohlíky). Pak jsem stál u vyobrazeného zábradlí, koukal dolů na viktuálie, jedl skvělé, jedinečné plátky jen tak (bez chleba) s rohlíkem řka si: To nemůže trvat dlouho! To určitě Oni Nám zas nějak zatento: komunisti nás ovládnou, skopčáci nám zavedou protektorát, rusáci nás přijedou okupovat, západní mocnosti nás zase zradí, upálí nám Jana… Měl jsem recht: snad ani rok to království české gastrokulturní šance a možnosti… Stop. Možnosti vůbec: NETRVALO, NEPŘEŽILO. Místi toho rozkvedlaly se Kentucké Frajdčíkny, Hemové a za pár let Suši z Třeboně, Sázavské Cevíče a Mechiko Vysočina atd. A Dnes tedy jsem informován, že „70 tisíc kovových předmětů ve 30. letech minulého století“. A mi to nedá a nedá mi to, abych se vykřikující autorky jízlivě neoptal: A kolik že tehdy vlastně bylo v Praze a na světě předmětů denní potřeby z plastu? Ale což.
HRC? No PRC! „Největší pobočka Hard Rock Café v Evropě!!“ Wow. Prvenství!!! V čem spočívá „kouzlo Hard Rock Café“? Pan Tau odpovídá: Plazmofka, Hudební televizní fidejo, Blesk, Nova a zajisté rovněž bezvízově do Amriky!
Mňauky mňam: dva dny nošené slipy značky Hmoždinka Bonadžouviea, Madam Šakíry culotte ouverte v nálevu. Hard rock.
"Mělo to jeden háček – žádné Hard Rock Café v Praze tehdy neexistovalo,
což ovšem turistům toužícím po svém oblíbeném hamburgrovém žvanci
nebránilo v tom, aby se ptali místních, kde tedy ta restaurace je."
WTF????
Mila Lauro rad si poctu neco o tom jak informujete verejnost o mezinarodnich kuchynich v Cechach.Ale jak uvadite ve svem clanku,ze je podavano 650 g masa na kosti ,za 39o Kc ,tak tomu vubec neverim.Patrne se jedna o Pork ribs in Texas style,a ta porce kterou nam tady predvadite je patrne pouhych 650 gr v kosti za syrova.To je totiz ta spravna informace o vaze produktu.Ta uzena prichut ,jak ji hezky nazyvate"jemnou uzenou chuti",je umele vyrabena tekutina konzistence redeneho medu tmave hnede barvy a nazyva se Hikory smoke,a vpravuje se injekcne pod tlakem do mas, aby se nemuseli dlouho udit,jelikoz v USA prumyslove uzeni studenym kourem jest zakonem zakazano.Takhle tim starym stylem uzenim ,muzete udit pouze doma na party.Mila Lauro nebudte s ty Ameriky tak prepadla,Kdyz se tam obcas dostanete ,tak si zajdete nekam do opravdove restaurace na veceri za US$ 600,- a nenavstevujte plastikove vykrmny pro chude.
V Hard Rocku používajá uzená žebra. To jen na okraj.
Stejnym USA ktery nas na Jalte 1945 predhodili Stalinovi.
Pokud jste nebyl v Americe, tak mlčte. Úroveň amerického pohostinství je celé světelné míle před českým a v takovém fastfoodovém řetězci Denny´s se obsluha chová líp, než jsem kdy zažil v nejlepších českých restauracích. V Americe se vám nestane, že by se číšník brzy po naservírování nezeptal, jak jste spokojeni, jak vám chutná. Tam se člověku opravdu věnují, zatímco tady i v těch nejlepších restauracích vše trvá věčnost. A to neplatí jen o restauracích, v Americe se vám prostě nestane, že byste šli do obchodu, čtvrt hodiny sháněli prodavače, který by vám předvedl zboží a poradil, natož aby se na vás někdo ksichtil, nebo dokonce odešel se slovy "jó, to musíte na kolegu." I v tom nejzanedbanějším obchodním řetězci za váma sám příjde prodavač, slušně pozdraví, je milý, nápomocný, a co víc, zná zboží, které prodává! V Česku nevídáno. Jo, a když ho nepotřebujete, nebude vás otravovat. V tomhle jsou Američani o sto let před náma, ať si zamindrákovaní čecháčci vám podobní říkají co chtějí. A co se týče té historie - měl byste si uvědomit, že obě světové války jsme si upekli tady v Evropě a z obou nás tahali Američani.
se dají sehnat od nějakých 25 kč/kg včetně kosti. Je to obíračka, ale vynikající. Že se někdo může rozplívat nad tím, že dá 390 kč za totéž upřimně nechápu. Ten článek není recenze, ale reklama a taky by tak měla být označená.
Souhlasím, ale cena je otázka poptávky a nabídky, pokud se nenajde nikdo kdo by to zaplatil, tak je to s největší pravděpodobností donutí slevnit. Navíc je možné že jejich žebírka jsou opravdu lepší než ty za 29 Kč...
Ray Kroc. Sice se již narodil v USA, ale rodiče pocházejí z obce Stupno u Plzně. Jinak HRC na Times Square v New Yorku není špatný, pokud člověk neočekává žádné zázraky. Pro fajnšmekry mohu doporučit restauraci v Jindřišské věži v Praze. Není to sice žádná láce, ale ze skvělého českého jídla spadla čelist i mým známým ze zahraničí :-)
Ale nežvaň nesmysly. http://en.wikipedia.org/wiki/Hamburger" target="_blank" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/Hamburger