Běžně je kupujeme třeba v konkurenčním VineFood na Smíchově. Přesněji včera jsem se díval, že ty oblíbené manželčiny z Itálie, co chutnají jak rajčata, stojí 139-199 Kg. A co, kolik jich potřebujeme? 200g ? To jsou v řetězcích za víc, protože stejně koupíte větší košík. Ale radši 200g dobroty, než kýbl odpadu. Samozřejmě, pokud jsou česká, a dobrá, není problém kupovat ty.
Tentýž problém je třeba s ledovým salátem. Taky je velký rozdíl mezi dubovinou tvrdou a tím, co mají Ti kvalitnější prodejci. Občas mám problém i s tím českým, protože není dobře ošetřený. Ale to je standartní problém. Koupím kvalitní paštiku, v ceně kolem 30 Kč za 100g. A k tomu si je ochotno spousta lidí dát gumový rohlík za 1,9 Kč za kus. Lidi prostě nechápou, že kvalita jídla odpovídá té nejslabší, či často nejlevnější surovině. Zkuste jíst 6 měsíců kvalitní jídlo a zjistíte, že rozeznáte šmejd a plnohodnotné jídlo na první kousnutí.
Nablýskaná, na první pohled "chemická" rajčata za 100 kč/kg, původem z holandského skleníku, koupí jen snobský trouba. To přece nemá s kvalitou nic společného...
majetných lidí, kteří by byli schopni rozeznat a ocenit kvalitu. I ti nejbohatší vyrůstali v paneláku a žrali nekvalitní socialistické potraviny z velkoprodukčních zemědělských celků. Zbohatli zpravidla až po revoluci. Je to trochu jiné, než u bohatých rodů v Rakousku, kde se majetek dědí celá desetiletí a staletí a s ním i zkušenost, jak s majetkem zacházet a jak se s ním chovat. Postsocialistický východní typ zbohatlíka je stále spíš ruským mafiánem ověšeným zlatem, než nenápadným, ale noblesním boháčem západního typu s vkusem.
Tady jde take o malou poptavku. Pokles poptavky se take dramaticky projevuje v cele EU, dokonce I v Nemecku. A rozhodne je poptavka slaba I v Cesku, zvlaste u luxusnich kategorii..
V ramci EU take dochazi k vystrizliveni na jihu, kde si jizni kridlo uvedomilo, ze k nim Nnemci exportuji svoji nizkou poptavku a jizane se zacinaji branit a rikaji Nemcum, kupte take vy neco od nas. v EU neni skoro zadna inflace cen ani mezd, a to je velice nebezpecne a nemusi to dobre dopadnout.
Toale nic nemeni na tom, ze jde o oslovsky arogantni clanek.
V jenom souvětí Meinlovi nastrouhat mrkvičku, pourážet Slováky a Ukrajince, movitějším Čechům povynadávat do zbohatlíků... JJ, to je minimálně na šéfredaktora
J. Meinl je rakouský a dům, ve kterém má pronajaté prostory, patří také Rakušanovi. Teď se přetahují o nájemné, protože nájemce dluží desítky milionů. No představte si, jak se hrdlí dva Rakušané, kteří si nevšimli, že Klondike už u nás skončil.
"Personál, který zhusta neuměl anglicky, protože zčásti pocházel ze Slovenska či z Ukrajiny, měl nad zákazníky početní převahu..."
To neni na jednicku s hvezdickou z politicke korektnosti... Vic mi ale vadi, ze to budi dojem, jako by personal ceskeho puvodu hovoril plynne nemecky, anglicky a francouzsky. Pan Leko by se mel jit podivat k zaverecnym zkouskam nebo na vyucovaci hodinu ciziho jazyka na nejake SOU/SOS s oborem prodavac v lahudkarstvi ci reznik/uzenar...
nejenom to. je úžasný sledovat, jak v tv estrádách se nejrůznější celebrity trumfují ve vyprávění veselých příhod o tom, jak v zahraničí neuměli kváknout jinak než dobře česky. hlavně aby divák netrpěl mindráčkem, že blbej je jenom on.
lokální, sezonní,
ideálně koupené přímo od pěstitelů či výrobců.Přesně takové produkty
najdete na farmářských trzích. Tresky od českých farmářů na Ípáku a lanýže na Kulaťáku.
Kdo toho blba za tuhle reklamu platí?
lippert všechno sám nezastane. ale opravdu je pitomost nabízet ovoce, maso a jiné produkty, které jsou za dostupnější ceny k mání jinde. švestky v armagnacu, uzeného úhoře nebo husí játra s lanýži v supermarketu nekoupím - a proto zajdu k lippertovi. určitě by bylo fajn, kdyby se tu objevilo nejmíň ještě jedno takové lahůdkářství.
Předpokládám, že začne ponikat v obchodě s potravinami. Holt se u něho nezeptali, Meinlové jedni!