130 let

Diskuze

Mrkev, okurky či banán. Které potraviny nepatří do lednice?

Citrony, mrkev či rajčata. Co mají společného? Neměli bychom je uchovávat v ledničce, skladování v chladu jim totiž škodí. Rychleji se kazí, ztrácí chuť či klesne jejich kvalita. Které potraviny bychom tedy měly skladovat jinde?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

26. 1. 2017 0:46

Ukecany zvanile. Do lednice dam chleba prave proto, aby neplesnivel. Rajske v lednici bydrzi mnohen dele nez v nirmalni mistnosti, zvlaste v lete. Bylinky mam v igelitu a mimo to, olivovy ani zadny jiny olej nebude v lednici ''kondensovat''. Kondensuji jen a pouze pary, vodni, lihove, benzinove atd. Tekutiny nekondensuji, pane hlupaku. Uroven novinaru v CR je udesna, a to jsou ''studovani lide''.

0 0
možnosti

Š. Apolen

17. 2. 2017 23:56

Jak to tedy, že jsme si kupovali kondensované mléko ? Mléko je pára ?!

0 0
možnosti

J. Nový

25. 1. 2017 12:14

A jak se má správně uchovávat otravná baba?

0 0
možnosti

V. Václav 053

25. 1. 2017 15:36

logicky v lednici, máte jí totiž po přečtení tohoto článku úplně prázdnou

0 0
možnosti

G. Woltmann

25. 1. 2017 11:42

mrkev, rajčata a okurky jsou pro mě novinkou. Gustavo Woltmann.

0 0
možnosti

25. 1. 2017 11:20

Pan redaktor si rád pochutná na spíži neníliž pravda

0 0
možnosti

25. 1. 2017 11:41

Jen bych ho chtěl vidět při pokusu napíchnout ji na špejli.

0 0
možnosti

J. Nový

25. 1. 2017 8:46

"Olivovému oleji chlad vyloženě škodí. Při nízkých teplotách kondenzuje a houstne. Nejlepším místem je pro něj špíz"

.

No já nemám obecně nic proti špízům, ale kolik na takový běžný špíz dostanu oleje? Já minimum. Má na to autor nějakou fintu, jak do špízu dostat víc?

0 0
možnosti

Š. Apolen

18. 2. 2017 0:03

Tady nepříliš v češtině vzdělaný autor článku, chtěl použít spisovný výraz a nedošel mu rozdíl mezi špajzem a špízem. Pokud chtěl být spisovný, mohl použít výraz spižírna. Ach jo, češtino, braň se. Ze všech sil.

0 0
možnosti

C. Sangrail

25. 1. 2017 8:46

Na olivový olej je nejlepší "špíz"?! No nevím, ještě jsem ho nezkoušel napíchnout na špejli, ale tuším, že to nepůjde snadno...

0 0
možnosti

J. Nový

25. 1. 2017 8:47

Ty lumpe! Předběhl jsi mě o několik pikosekund!!! :-)))

0 0
možnosti

25. 1. 2017 7:36

Ví pan redaktor (co hůře, korektor), že "chleba" je jen a pouze genitiv?

0 0
možnosti

C. Sangrail

17. 2. 2017 23:49

V hovorové češtině je "chleba" i nominativ, takže zde jde spíš o otázku správně zvoleného stylu než správně zvolené gramatické formy. Nejsem si jist, zda si noviny můžou (mohou) dovolit psát hovorově. V "relaxačních" rubrikách snad, proč ne.

0 0
možnosti