Už poněkolikáté v článcích,v rádiu slyším o "raw svíčkové",ale je to vždy jen v titulku,dále o ní (i v tomto článku) ani slovo.Jestli to není tím,že termínem "svíčková" se označuje určitá část zvířete.Zelenina proste svíčkovou neobsahuje.Vařená i nevařená.
Přesně tak. Výraz svíčková omáčka je stejně dementní název, jako bylinkový čaj. Já nikomu neberu, co jí, ať si každý jí, co mu chutná, ale ohrazuji se proti používání letitých termínů, jak právě ta svíčková, u jakýchsi napodobenin. Svíčková je svíčková, jsou to dva svyly u skotu, žádná kuřecí svíčková neexistuje. Dokonce ani ne z jakéhokoli jiného svalu z jakéhokoli zvířete a dokonce ani ne z vepřové panenky. To je pak vepřová panenka na smetaně, kuřecí prsíčka na smetaně, hovězí zadní na smetaně, srdce na smetaně a rozhodně ne svíčková na smetaně. Radil bych nepoužívat, některým lidem, odporných termitů, protože je rizoto, že se zklepete.
Pokrytci zdravého životního stylu.
Kdyby se jim po celý rok nedovážely suroviny ze všech kontinentů světa, tak pojdou hlady. Jak se to tam pěstuje, jestli je tam otroctví, pracují děti, uhlíková stopa dopravy ... vše ukradené. Hlavní je chrám sobeckého těla, následky na zbytek lidstva ukradené. Ne nejsem vyznavač a cvok Zelenosti, já jen toto píši na ty vznešené kydy o osvícenosti a čistotě.
Rozumná a zdravá strava, která nedovolí přežití bez dálkového dovozu tam kde žiji je prostě nesmysl.
A RAW je nesmysl totální, vždyť by ani neuživila lidstvo - vzdává se třeba luštěnin/fazolí, bez uvaření jedovaté od lusku po sušený plod. Zkuste využít rýži jen jako pseudomléko, nebo si užijte syrové brambory
V receptu vidím samý tuk, sem tam sacharidy a bílkoviny skoro žádné. Tomu říkám zdravá strava. Nehledě na náklady. Ostatně koncept raw je prostě esoterobiosluníčková pitomost.