Myslí tím někdo hnusy typu Penam? To je teda fakt vizitka. To fakt raději zmražený dopékaný polotovar....
...zničily a dále ničí typickou českou gastronomii a dokonce už kompletně výrobu v Česku!
ale co brání našim pekařům taky začít vyrábět zmrazené polotovary?
.... ta dlouhodobá mediální masáž o upřednostňování českých potravin mě skutečně dojímá. To jako jakých? Otřesně měkého chleba, který je druhý den na vyhození,? Nebo hnusných uzenin nacpaných drůbežím separátem a kůžemi ........ ?
po letech jsem v místě bydliště odladil zdroje, kde se dá nakupovat - pečivo čerstvé kynuté kváskem, uzeniny v bezlepkové kvalitě, akorát se zeleninou jsou problémy - chybí tu trh a zelináři prodávají co zrovna mají velkosklady, samoobsluhy nemají obrátku a Lídl bývá hodnocen ve spotřebitelských testech ne zrovna dobře.
ani nepamatuji, kdy jsem kromě balenáho toustového, kupoval v supermarketu chleba. třeba už jenom proto, že nenabízí 1/4 a 1/2 jsou zabalené zalepené a gumovito-houbovité.
Lokální samoobsluha nabízí čerstvé kmínové chleby označené podle pekárny - Zábrdovický, Bošovský, Bílovický, Věchnovský (a Kmínový obyč.) o 15 minut chůze dál potom Vyškovský, Královský a z Veverské Bítýšky celý sortiment. Tohle žádný supermarket nenabídne.
Na předpečém pečivu není nic nekvalitního, původně se jedná o belgický systém, najdeme ho v celé západní Evropě, stejně tak najdeme pečivo čerstvé. A vůbec nechápu ten humbuk kolem toho. Respektive chápu dobře o co komu jde. V Kauflandech, například, je tohle pečivo dávno odděleno i regálově, firemní pekárna Kauflandu má svoje regály, kam ukládá tenhle typ pečiva a dovozené pečivo z místních pekáren (takzvaně čerstvé) taky svoje regály.. Bohužel tohle pečivo, tazvaně čerstvé, ničím nevyniká, možná odpoledne ještě větší ohebností, zatímco rozmrazené a upečéné pečivo je často odpoledne ještě teplé. Vidím v tom jen reakci na cenovou politiku hypermarketů, které díky odběru obrovských objemů předpečeného pečiva mají dobré ceny, zatímco místní pekaři si představovali rohlík za 3 Kč a ono to nejde. Takže soudruzi z pekáren , nejprve změňte gumáky za křupáky a přestaňte s požadavky na regulaci trhu ! Pak to prodáte za víc a půjde to samo.
U tzv. čerstvého pečiva je třeba rozlišovat velkovýrobu z United Bakeries a od Babiše a malovýrobu. Parodie na chleba je z těch prvních. Typicky v Kauflandu bledá nedopečená Šumava již od 23 kč. Zboží z malých pekáren je bohužel k mání jen lokálně a tak dominují předpeky. Jsou teplé a křupavé, za pár hodin hužva a za tři dny nejedlé. Čerstvý chleba vždy vydržel týden.
jsme si zlikvidovali dle motta ´´ hlavně levně´´ , své udělalo i EU. Dobrou chut.
S první částí věty lze souhlasit. A jak EU přispěla k zániku malých živností?
...cenu. Důvod chování velkých obchodů není ten, že by byli líní, neschopní nebo že by nás chtěli zničit hnusem.
To pečivo je prostě jenom levnější. Jak se říká v tom článku. Tady z nějakého záhadného důvodu přijde lidem, že přežrat se humusu je výhodnější, než sníst méně něčeho lepšího.
A je to bohužel vidět úplně všude. Lidi například vaří ze salámu a sýra a považují to za levné jídlo. Jak k téhle krávovině vůbec přišli?
děláme si to sami, ale je tuze příjemné číst v novinách, že viníkem je někdo jiný, ideálně bohatá nadnárodní korporace ...
Dají člověkovi sežtat veškeré sračky a pak řeknou, že lidé se budou dožívat vysokého věku!!!!CHA CHA!Tak max.ročníky 20-30-40.Ti mladší nikoli.Tam už se dožijou důchodu(66-73)let,jen jedinci.
že ve státech např, jako je Rakousko, Španělsko ... je pečivo chutné, vydrží ale v Česku nevydrží a nedá se jíst