S nástupem teplého počasí nastává čas grilování. Příprava jídla na ohni zasáhne skoro celý národ a je přímo českou vášní srovnatelnou s houbařením a zavařováním. Je to asi také proto, že grilování je spojeno s pohodu, relaxací, odpočinkem a posezením venku. Miluji vůni grilování třeba v zahrádkářských koloniích či na chatách a chalupách nebo u rodiných domků, je to součástí letní atmosféry. Grilování však může být kulinářským zážitkem, když si s chutěmi pohrajete a nebojíte se při grilování trochu exeprimentovat a neustrnout jen u zpečeného špekáčku. Rozpalte gril do běla, dejte steak přímo na rozpálené uhlí, nakonec naši předkové to nedělali jinak, a nakonec přidejte pálivou omáčku chimichurri s oregánem, petrželí a tymiánem. A ugrilujte si i jarní mrkvičku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky. Děkujeme za pochopení.
VHK
V. Kotas
12. 5. 2018 8:52
A to musím ? Nemám zájem být v hlavním proudu toho, co zrovna módně letí. A nejedná se jen o grilování.