Pokud se dá nazvat odstředěné mléko mateřským tak snad ano. Ale už před 40 lety se do teletníku vozily konve s mlékem. Nesmělo se krmit zeleným, a když bylo tele velké jako kráva, stále to bylo telecí.
A mohl by pan sefkuchar, kterykoliv popsat tu dnesni vyrobu rybi omacky? Ve starem Rime se totiz delala jednoduchym zpusobem. Mrtve, uz dale nezpracovane ryby se nacpaly do amfory, sem tam nejaka ta bylinka, ted se to ucpalo, zalilo voskem a postavilo na slunce. Za par mesicu se vznikla tekutina precedila, nalila do flasek a bohati mestane si strejchli. A tak by me zajimalo, jestli se stale dodrzuje tato kvalitni, jednoducha a starodavne receptura. Pani kuchari, mate slovo.
polaci to delaji,asi ne v amfore,ale pet let stare mrtve ryby urcene k prodeji ist kein Problem.......... :-)
zda by si mistr kuchař dokázal takové malé tele zabít sám. Vůbec se domnívám, že by si někteří kuchaři měli zvířata zabíjet sami, ono by je ta vcelku někdy až přehnaně zhovadilá kulinářská touha přešla. Šoupnout na talíř kus mláděte k tomu kus lupení a ejhle jací jsme borci.
Ono by se našlo víc takových borců, třeba zpracovatelé persiánu apod. :-(