Do Peruna, už zase by někdo chtěl, aby stát něco reguloval! A pak se rozčilujete, že je státem regulován kdejaký prd! Já bych řekl, že by to měla být věc výrobců, aby se domluvili a stanovili si pravidla v oblastech, které zajímají hlavně je, nikoliv běžné spotřebitele. A Starobrno? To je přeci lokální značka, kterou až zas tak moc lidí mimo tamní region nepije, takže proč z toho někdo dělá takovou kovbojku?
Nedovedu si představit marketingový trik, který by mě přiměl dobrovolně koupit nějaký produkt Starobrno. Vření pivního trhu jsem nezaznamenal.
Vře to akorát v hlavě autora nebo titulkáře. Ty piva se bud budou pít nebo ne.
Bylo by dobré převzít německou zákonnou definici piva,co smí být nazýváno „pivo“. Ostatní splašky mohou mít název libovolný.
Tak to je jedna z věcí, které by být neměly. U piva je to totiž tak, že to, co někomu může připadat jako splašky, může někomu jinému chutnat. A pokud si někdo myslí, že je na pivo expert, a že tudíž je pivem jen to, co určí on, ostatní jsou splašky, tak není expert, ale jen obyčejný namyšlený hlupák. Hele, není to také váš případ, pane?
Když uvážím, že snad v každé druhé hospodě mají nějaké "domácí" jídlo (nebo sodovka se sirupem pod názvem domácí limonáda) nebo se něco takového dá koupit i supermarketu ...., tak bych "craft" pivo neřešil.
Souhlasím s vámi. Občas se koukám na pořad Prostřeno. A tam se to slovem "domácí" jen hemží. A když hostitel udělá s nějakým vylepšením "domácí" knedlíky z prášku, tak ostatní poznají tak akorát kulové. Ono u piva je to tak, že buď je dobré a lidem chutná, tudíž ho lidé kupují a pijí, nebo dobré není a lidem nechutná, tudíž ho nekupují. A je celkem jedno, co je napsáno na etiketě či na plechovce.
Je to bouře ve sklenici .... piva. Označí si pivo jak chtějí a žádným pravidlům v ČR to neodporuje.
Brněnský "pivovar" nikdy žádné pivo nevařil. Vždycky to byly nepitelné patoky. Morava ať se drží kopyta a vyrábí víno - to umějí.
Existují 3 vývěsní štíty, které mě od vstupu do hospody zaručeně odradí: Bráník, Krušovice a Starobrno ....
Z amerického chmelu vyrobili craft pivo a prišli do Česka školiť pivárov , že nevedia čo je je to pivo !
Niečo ako , ako z pomletých zbytkov kravy sa narobia obyčajné fašírky a všetci mľaskajú , že aký je ten teplý hovädzí loj chutný !
Vidieť , že USA sa už tiež stávajú Krajina kde včera znamená zajtra ! tak ako to bolo za mladosti Jujdu Fuldu !
Delam v Hullandu tretim rokem a popravde, jejich pivo a jejich kafe, nic moc, vsechno je takovy redeny, nevyrazny. To pivni specialy z Belgie mi prijdou daleko zajimavejsi a do Nemecka to mam kousek, tam se daji poridit taky zajimavy kousky. Ale ta pestra nabidka ceskych piv doma, ta to valcuje, to neni nikde jinde.