Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pneumatiky z fast-foodu

Na kalorie nehleďte. Experimenty totiž utvrzují vědce v tom, že stejně jako na jejich množství záleží na složení stravy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

r.

17. 6. 2006 7:56
Špatné tuky

No mňo, jak sleduji svoji pneumatiku... Nesmím KFC - odrovnává žlučník, nesmím závodku - roste pneumatika a váha jede nahoru, nesmím restaurace - to samé, nesmím kupovat bagety a spol. - většinou je margarín, nesmím sušenky Opávia a spol. - ztužené tuky, nesmím zmrzliny - přestaly se používat tradiční suroviny a už to jsou jenom ztužené tuky a voda. Ještě jsem sázel na majonézy, ale pokud je škodlivý i běžný rostlinný olej, majonézy budou také nepoživatelné. V těch restauracích nemáte vůbec představu jaké tuky se používají. Nejspíš ty nejlevnější a nekvalitní. (Pravda, MC mohu.)

A samozřejmě, rohlíky, po nich jede pneumatka nahoru jedna radost. Jaké tuky se používají do pečiva? Počítám že ta pode mnou vzpomínaná parafínová Iva končí v pečivu a dlabeme ji všichni na kila. :-/

0 0
možnosti

r.

17. 6. 2006 8:10
Re: Špatné tuky

A ještě mě napadá kam mizí parafín. Nutela a čokolády. Všechny dětské cukrovinky. Existuje vůbec nějaká běžná potravina, která je prostá ztužených tuků? Co říkáte na pomazánky z hypermarketů - takové ty sýrové, česnekové, budapešti...? Opět, je to pár let, přestaly se používat tradiční receptury a rvou se do toho ztužené tuky a margaríny. Nedá se to jíst. :-/

0 0
možnosti

El Cid

16. 6. 2006 23:33
V Anglii se dává hovězí tuk do puddingu, ale každý týden to nejedí.

VVR^VV

0 0
možnosti

Daniela

16. 6. 2006 22:28
Parafínovité ztuzené tuky byly címsi odpuzující.

Nevím o nikom, kdo by si je sám od sebe treba namazal na chleba: reklama je svého casu doporucovala pro jejich vyssí odolnost vuci teplu ke smazení. Ostatne dnes je asi ani nikdo nekupuje, protoze v obchodech videt nejsou.

0 0
možnosti

Tomas

16. 6. 2006 14:08
keci je to v genech

Ten kdo je náchylný k

tloustnutí či cukrovce tak to chytne a keci o jídle si

nechte pro pitomce z Ameriky.

0 0
možnosti

eR

16. 6. 2006 8:13
v margarínech těch trans MK zase tolik není

To jsou tedy novinky, pokud vím, tak trans mastné kyseliny, resp. jejich obsah je sledován a je snaha producentů kvalitnějších margarinů snížit jejich obsah na minimum...to že jsou ve větší míře v nekvalitních rostlinných tucích na kterých se připravuje fast food je věc docela jiná, jinými slovy přiřadit margariny vedle hamburgera je dost zvádějící...

0 0
možnosti

Otaznik

16. 6. 2006 3:13
Já se pokouším stravovat, tak jak se stravovali moji předkové a chleba se sádlem jedli běžně.

Zato margarín byla nějaká divná náhražka.

0 0
možnosti

El Cid

16. 6. 2006 23:34
Re: Já se pokouším stravovat, tak jak se stravovali moji předkové a chleba se sádlem jedli běžně.

dáváš si na chleba se sádlem cibulku, nebo petržel? já obojí!VVR^VV

0 0
možnosti

Bertík

15. 6. 2006 13:28
novinka

V sobotu jsem byl v Globusu na Černém Mostě a co tam nebylo jako nejnovější novinka - Pomazánkové Sádlo! Naštěstí se u toho propagačního stánečku nikdo nezdržoval, natož aby ochutnával. Chybí jim na Lidovkách blicí smajlík - tak alespoň slovy...

0 0
možnosti

Martin

15. 6. 2006 22:52
Re: novinka

A to bych si zrovna dal.

0 0
možnosti

Bredy

15. 6. 2006 13:17
Super

Kontextové odkazy jsou ale super...

0 0
možnosti

R

15. 6. 2006 12:06
jidlo na zvraceni u Mc Donalds

obcas si z nouze dam par "cheesů" u mc donalds.... a takrka vzdycky se po nich nafouknu a neni mi dobre.... :-) holt za blbost se plati

0 0
možnosti

vlastimil

15. 6. 2006 11:59
Margariny nemám rád

a proto se jim vyhýbám. Chleba si mažu jen máslem, vajíčka mi chutnají jen smažená na sádle a to mi také chutná na chlebu s pažitkou a když si chci něco omastit (špagety atd.) tak jedině olivovým olejem, neboť ten miluji. Pokud se těch živočišných tuků týče, tak si myslím , že platí heslo všeho s mírou a potom nemohu mít žádné problémy:-D

0 0
možnosti