Čtvrtek 13. června 2024, svátek má Antonín
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Čokoláda z velbloudího mléka se brzy objeví v Evropě

Magazín

  20:03
DUBAJ - Luxusní londýnský obchodní dům Harrods a chrám čokolády v San Francisku Chocolate Covered se mají brzy stát jedněmi z nových odbytišť čokolády, kterou vyrábí ve Spojených arabských emirátech společnost Al Nassma s použitím velbloudího mléka.

Velbloudí čokoláda. foto: Reprofoto

Řekl to dnes generální manažer společnosti Martin Van Almsick.

Společnost, která má na státem kontrolované farmě v Dubaji 3000 velbloudic, zahájila výrobu loni v říjnu. Ročně chce vyrábět 100 tun mléčné čokolády.

Už teď ji prodává v luxusních hotelech a v letadlech soukromých společností. Nyní ale připravuje velkou ofenzívu s cílem rozšířit trhy.

Van Almsick řekl, že nejprve chce vstoupit do Saúdské Arábie, Bahrajnu, Kataru a Kuvajtu, ale během několika měsíců i do USA, Evropy a Japonska. V Británii by její výrobky měl prodávat Harrods a v San Francisku Chocolate Covered.

"Chceme být Godivou Blízkého východu," řekl Van Almsick v narážce na známou belgickou firmu na výrobu čokolády.

Al Nassma podle něj vyrábí svoji "velbloudí čokoládu" bez chemických přísad, ale zato s místním populárním kořením, oříšky a medem a že velbloudí mléko má pětkrát víc vitamínu C než kravské, méně tuku a laktózy a víc inzulinu, takže je to dobrá volba pro diabetiky.

Autor: